Bouwafvalcontainer huren - Bouwbakkie.nl
Ga je renoveren, bouwen of slopen? Dikke kans dat er een flinke bak met allerlei afvalstromen vrijkomt. Gelukkig kun je in een bouwafvalcontainer van Bouwbakkie verschillende soorten afval kwijt. En geloof ons, dat ruimt lekker op!
Wat is bouwafval?
Bouwafval is een verzamelnaam voor de verschillende afvalstromen die vrijkomen bij bouwprojecten, renovaties, verbouwingen en sloopklussen. Het wordt daarom ook wel sloopafval of bouw- én sloopafval genoemd. Denk daarbij aan isolatiemateriaal, hout, steen, glas, puin, metaal, kunststof en gipsplaten. Wil je dat wij je bouwafval afvoeren? Huur dan een van onze bouwafvalcontainers. Of sloopafvalcontainers. Of bouw- en sloopafvalcontainers. Nou goed, je snapt ‘m wel, hè?
Wat mag er in een bouwafvalcontainer?
Een bouwafvalcontainer is bedoeld voor gemengd afval. Dat betekent dat je ‘m niet mag vullen met maar één afvalsoort. Heb je bijvoorbeeld alleen puin om af te voeren? Dan is een afvalcontainer van Bouwbakkie of een Big(ger)Bag voor bouwafval niet geschikt en heb je toch echt een container voor schoon puin nodig. In het lijstje hieronder lees je wat er allemaal onder gemengd bouw- en sloopafval valt.
Toegestaan afval:
- Schoon metsel-, steen- en betonpuin
- Hout
- Metaal, zoals leidingen, binten e.d.
- Diverse kunststoffen en rubber
- Plaatmateriaal
- Vloerbedekking (maximaal 30%)
- Verpakkingsmaterialen van kunststof, plastics, karton e.d.
- Glas (minder dan 10%)
- Gips (minder dan 5%)
Regels rondom schoon metsel-, steen- en betonpuin
In bouwafvalcontainers van 10m³ of groter mag niet meer dan 40% schoon puin zitten. Bij de Big Bag van 1m³ en de Bigger Bag van 3m³ is dit maximaal 25%. Het puin mag daarnaast maximaal 60 x 60 x 60 cm groot zijn en alleen los worden gestort. Het is dus niet de bedoeling dat je stapeltjes maakt van bakstenen. We snappen heel goed dat je zo meer kwijt kunt én meteen je metsel-skills bijspijkert. Maar door het stapelen kan schade ontstaan aan de ondergrond en wordt de bak te zwaar om af te voeren.
Wat mag er niet in een bouwafvalcontainer?
Wil je ook af van oude golfplaten, poetslappen en fietsbanden uit je schuur of rommelhok? Die mogen helaas niet in je bouwbakkie. De inhoud van een bouwafvalcontainer wordt na het afvoeren gescheiden op een overslaglocatie of sorteerinstallatie. Zo kan het worden gerecycled of worden verwerkt. De eisen voor recycling vanuit milieuwet- en regelgeving zijn streng. Daarom zijn de afvalstromen uit het lijstje hieronder niet toegestaan in een Bouwbakkie container of Big(ger)Bag voor bouw- en sloopafval.
Nietbtoegestaan afval:
- Asbesthoudend of asbestgelijkend materiaal
- Matrassen, ook matrassen van slaapbanken en ligstoelen
- Huishoudelijk afval of bedrijfsafval
- Golfplaten
- Gipsvezelplaten
- Dakleer, bitumen, dakgrind met aanklevend materiaal
- Accu's (bijtende of irriterende stoffen)
- Gevaarlijk en/of (klein) chemisch afval
- Stuivend afval (veegvuil)
- Straalgrit e.d.
- (Niet verontreinigd) zand en grond
- Autobanden, fietsbanden, motorbanden e.d.
- Kapotte apparaten (alles met een stekker of batterijen)
- Koelkast en/of vriezer
- Poetslappen
- Stoffen die stankoverlast veroorzaken
- Verf en verdunningsresten
- Organisch afval
Hoe werkt het huren van een bouwafvalcontainer?
Wil je een bouwafvalcontainer bij ons huren? Volg dan deze drie stappen!
Stap 1: Bepaal het formaat
Size matters. Zeker als het om containers gaat. Welk formaat je nodig hebt, hangt af van het type klus en het aantal kubieke meters afval dat vrijkomt. Ga je een bescheiden tussenwandje slopen? Dan heb je aan een Big Bag van 1m³ vaak genoeg. Heb je iets meer bouwafval om af te voeren? Kies dan voor een Bigger Bag van 3m³. Voor grotere klussen, zoals het slopen van de keuken of badkamer raden we een bouwafvalcontainer van 3m³ of bouwafvalcontainer van 6m³ aan. Als je meerdere kamers tegelijk aanpakt, is een bouwafvalcontainer van 10m³ of een afsluitbare bouwafvalcontainer van 10m³ geschikt. Laat je heel dapper alleen de vier buitenmuren staan en moet de rest van het pand eraan geloven? Jij durft! Kies dan voor onze grootste bouwafvalcontainer van 15m³.
Stap 2: Plaats je bestelling
Als je het formaat hebt bepaald, is het tijd om te bestellen. De Big Bag en Bigger Bag vallen na bestelling binnen twee werkdagen bij je op de mat. Met de containers hebben we ook brievenbuslevering geprobeerd, maar dat was één bak ellende. Tijdens het bestelproces kun je daarom zelf een bezorgmoment selecteren. Dan zetten we ‘m gewoon op de stoep. Heb je ‘m het liefst morgen al? Gaan we regelen. Wil je dat we je container ’s avonds of in het weekend komen brengen? Ook dat kan!
Stap 3: Vul je afvalcontainer of Big(ger)Bag
Bij stap 3 ligt niet alleen de bak of zak, maar ook de bal bij jou. Want zo’n container vult zichzelf natuurlijk niet. Gelukkig heb je 8 weken de tijd om ‘m te vullen. Zit je afvalcontainer of Big(ger)Bag al eerder vol? Dien een ophaalverzoek in op onze website, dan voeren wij je afval af. Makkie, toch?
Vragen? Neem contact op!
Wil je meer weten over wat wel en niet in onze afvalcontainers mag? Of heb je hulp nodig bij het bepalen van het juiste formaat voor jouw klus? Neem dan contact op met onze klantenservice.