Wij gebruiken cookies
Lage all-in prijzen Voor 23:59 besteld? Maandag geleverd! Incl. 8 weken huur Door heel Nederland Ook op zaterdag
9,2
33.428 reviews
The Feedback Company
Hulp nodig? Bel: 072-7514090
Werken in de tuin
 
De tuin is bij uitstek de plek waar je in de zomer heerlijk kunt genieten. Om dit te kunnen doen is het van belang dat de tuin er verzorgd bij ligt. Wil je de tuin volledig verbouwen? Dan zijn de lente en herfst de beste periodes om hieraan te beginnen. 
 
Tuin ontwerp
Voordat je begint is het verstandig om eerst een wensenlijstje te maken en te kijken wat je het belangrijkste vindt in de tuin. Wil je een zonnig terras, een vijver, een tuinhuisje, een onderhoudsvriendelijke tuin of juist een kindvriendelijke tuin? Heb je je wensenlijstje compleet dan kun je beginnen met het maken van een tuinontwerp. Bij het maken van een tuinontwerp is het goed om inspiratie op te doen. Dit kan bijvoorbeeld via:
 
  • Pinterest, waar je prachtige ideeën op kunt doen bij het bekijken van inspiratiefoto’s;
  • Door naar het tuincentrum te gaan en te kijken welke planten en bloemen je allemaal mooi vindt;
  • Een open tuin te bezoeken en te kijken naar hoe anderen hun tuin hebben ingericht.

Heb je genoeg inspiratie opgedaan dan is het tijd voor het maken van een schetsontwerp van je toekomstige tuin. Waar wil je de beplanting, de tuinverlichting, het gras en de tuinmeubelen hebben? In deze schets komen al je tuinwensen naar voren, daarnaast is een tuinontwerp ook handig om te bepalen of alles in de tuin gaat passen. Meet daarom ook de afstand vanaf de gevel tot het einde van de tuin. Geef op het tuinontwerp ook het huis met de deuren en ramen weer, zodat je weet wat de loop- en kijkrichting in de tuin is en het zicht vanuit het huis. Zodra je tevreden bent met je tuinontwerp kun je aan de slag! 

 

De tuin aanleggen
Het aanleggen van een tuin kun je het beste doen in de maanden maart en april. Houd bij het aanleggen van je tuin de volgende volgorde aan: 
 
  • Grondwerk: verwijder alle oude onderdelen zoals tegels, planten, struiken en bomen uit je tuin. Laat hierbij alleen de onderdelen die je opnieuw wilt gebruiken staan. Maak vervolgens de grond vlak, voeg er vers grond en bestratingszand aan toe.
  • Straatwerk en afscheidingen: voordat je de tuin gaat aankleden, is het handig om eerst de grenzen af te bakenen. Begin hierbij met het leggen van de looppaden, de oprit en het terras. Plaats vervolgens een hekwerk of schutting rondom je tuin.
  • Planten en bloemen:  voeg nieuwe struiken, bloemen en planten toe aan je tuin. Zaai als laatste het gras in, zodat je er niet meer overheen hoeft te lopen en het mooi kan groeien. 
 
Tuin afval
Een verbouwing van je tuin zorgt voor veel groen- en tuinafval. Het is dan handig als je een container hebt waar je het tuinafval in kunt afvoeren. Afhankelijk van de hoeveelheid en het soort afval biedt Bouwbakkie verschillende containers (bijv. de 6m3 groenafval container) en BiggerBag (bijv. de 3m3 BiggerBag groenafval) aan. In een container voor groenafval mogen o.a. struiken, bladeren, gras en boomstronken. Wil je bijvoorbeeld grond, stenen of hout afvoeren? Neem dan een BigBag, BiggerBag of container voor een van deze afvalstromen. Dit afval is namelijk niet als tuinafval te verwerken waardoor er extra kosten bij komen.
 
 
Een groenafval container huren?
Heb je een container of big bag nodig voor je tuinafval? Bestel deze eenvoudig online. Wij zorgen dat de container op het door jou gewenste tijdstip voor je deur staat. Zit de container vol, dan kun je eenvoudig online het ophaalformulier invullen en halen we jouw tuinafval weer op.
 
Bouwbakkie wenst je alvast veel plezier van je vernieuwde tuin!
Groen afval

Big Bag 1m3

L 90 x B 90 x H 110
bigbag-bulky-puinzak-1m3-huren.png
All-in prijs 114,-
Groen afval

Afvalcontainer 6 m3

L 350 x B 170 x H 100
6m3-puincontainer-huren.png
All-in prijs 189,-
Groen afval

BiggerBag 3m3

L 205 x B 140 x H 100
bigger-bag-3m3-huren.png
All-in prijs 129,-