Wij gebruiken cookies
Lage all-in prijzen Voor 23:59 besteld? Maandag geleverd! Incl. 8 weken huur Door heel Nederland Ook op zaterdag
9,2
33.428 reviews
The Feedback Company
Hulp nodig? Bel: 072-7514090

Klustip 3. - Buiten klussen is veilig klussenVoor buiten klussen is het wel van belang dat het droog is. Maar als het dan droog is, dan dan heeft het buiten klussen vele voordelen.

Zaag, boor of slijp bij voorkeur buiten, met de wind in de rug. Op deze manier voorkomt u dat de kleine stof- of metaaldelen in uw gezicht waaien.

Probeer ook zoveel mogelijk afval buitenshuis te demonteren en te slopen. Slopen geeft veelal veel troep en wanneer u het buiten sloopt, kunt u het direct storten in de afvalcontainer.

Ook verf- en lijmklussen verricht u zoveel mogelijk buiten. Deze klussen gaan vaak gepaard met een sterke lucht en buiten kan de lucht eenvoudig weggeblazen worden. Als dit werk écht binnen gedaan moet worden, zorg dan altijd voor een goede ventilatie. Ventileer niet alleen tijdens het werk, maar ook erna.

Als buiten werken niet mogelijk is gebruik dan bij zagen, slijpen en slopen een mondkapje en zorg voor bescherming voor ogen en oren. Dit kan, ook wanneer u buiten werkt, overigens ook geen kwaad. Veilig staat immers altijd voorop!

Lees meer artikelen