Wij gebruiken cookies
Let op! Gewijzigde besteltijden rondom de feestdagen, klik hier! Houdt daarnaast met het bestellen van de container rekening met de lokale regelgeving en de aanvraag van een vergunning voor het plaatsen van een container rondom de feestdagen. Het toezicht en de handhaving hierop is strenger tijdens deze dagen, zo kan het zijn dat er 's nachts geen containers meer op openbare ruimtes mogen staan, informeer hierover bij jouw gemeente. 
Lage all-in prijzen Voor 23:59 besteld? Morgen geleverd! Incl. 8 weken huur Door heel Nederland Ook op zaterdag
9,2
34.979 reviews
The Feedback Company
Hulp nodig? Bel: 072-7514090

Leeg verfblik mag in de afvalcontainer, mits er verf op waterbasis in heeft gezetenWellicht staat u er niet bij stil, maar verfblikken en verfresten mogen in principe niet in de afvalcontainer geplaatst worden. Mits u verf op waterbasis gebruikt. Dan is het namelijk wel toegestaan om uw lege(!) verfblikken in de afvalcontainer weg te gooien. Dit geldt overigens ook voor verfblikken waar opgedroogde verf in zit.

Heeft u nog verfresten of gebruikt u geen verf op waterbasis, dan dient u de verfrestanten en verfblikken als klein chemisch afval (KCA) af te voeren.

Verf op waterbasis heeft veel meer voordelen, zoals:

  • Minder schadelijk voor het milieu
    Verf op waterbasis is minder schadelijk voor het milieu.
     
  • Minder schadelijk voor uw gezondheid
    Verf op waterbasis bevat minder schadelijke dampen. Het risico dat u schadelijk dampen inademt is met waterbasis dus kleiner.

Verf op waterbasis is overigens niet per definitie mileuvriendelijk. Er zitten alsnog stoffen in die niet goed zijn voor het milieu en bijvoorbeeld de kwaliteit van het grondwater kunnen vervuilen.

 

Reacties

 Onderhoudswerken Carel Snellenberg   
Ik heb een groot aantal volle verfblikken en restanten latexemmers.Kan ik die aanbieden op locatie waar ze zich bevinden?
 Bouwbakkie   
Beste Carel, Je kunt verfblikken vaak inleveren bij een lokale milieu straat. Kijk op de website van jouw gemeente over hoe je verfblikken het beste af kunt voeren. Met vriendelijke groet, Bouwbakkie

Lees meer artikelen