Deze website maakt gebruik van cookies

Om uw bezoek aan onze website optimaal te laten verlopen, maken wij gebruik van cookies. We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om social media-functies aan te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze social media-, advertentie- en analysepartners. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Natuurlijk vinden wij uw privacy belangrijk. Daarom kunt u de cookie-instellingen zelf beheren. Hoe wij omgaan met de gegevens die op basis van de geplaatste cookies verkregen zijn, leggen wij uit in onze cookie- en privacyverklaring.

Maandag 16 maart (09:30) | Telefonische bereikbaarheid Bouwbakkie.nl

In verband met de extra maatregelen die de Nederlandse regering op donderdag 12 maart bekend heeft gemaakt om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) zoveel mogelijk te beperken werken onze medewerkers thuis. Het kan hierdoor voorkomen dat de telefonische wachttijden langer zijn dan u van ons gewend bent. U kunt uw vraag ook per e-mail naar ons sturen of stellen via de chat op onze website.

We vragen uw begrip voor deze situatie, ook voor onze chauffeurs die hard werken om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Lage all-in prijzen Voor 23:59 besteld? Morgen geleverd! Incl. 8 weken huur Door heel Nederland Ook op zaterdag
9,2
35.341 reviews
The Feedback Company
Hulp nodig? Bel: 072-7514090

De gekleurde kliko containers staan in de tuin en de dagelijkse afvalscheiding wordt langzamerhand een normale gang van zaken in Nederland. Maar bij een verbouwing storten we gewoon alles in de afvalcontainer. Moet dat niet gescheiden worden?

Houtafval recycling Bij Bouwbakkie zijn we ons bewust van de noodzaak van scheiden, bijvoorbeeld als het gaat om afvalhout. Afvalhout komt voornamelijk vrij bij bouw- en sloopwerkzaamheden. En ondanks dat hout een natuurlijk materiaal is, zit er een enorm verwerkingsproces achter het houtafval uit een afvalcontainer.

Waarom zouden we afvalhout recyclen?

Het klinkt logisch om afvalhout te hergebruiken. Maar is dit wel effectief? Ja, dat is het zeker. Het recyclen van verschillende houtsoorten heeft twee belangrijke voordelen:

  • Afvalhout wordt gebruikt voor de productie van spaanplaat. Bouwbakkie verzamelt grote hoeveelheden afvalcontainers met hout die, na versnippering en verscheping, bij onze buurlanden verwerkt worden tot spaanplaat.
     
  • Afvalhout wordt ook ingezet als biobrandstof voor het opwekken van duurzame energie in de Bio-Energie Centrales. Dit noemen we met een duur woord thermische verwerking. Veel beter voor het milieu!

Dus afvalhout hergebruiken, snijdt inderdaad hout!

Overschot aan afvalhout

Helaas is er op dit moment een overschot aan afvalhout. Dat heeft een aantal oorzaken.

De zachte winters zorgen ervoor dat er minder bio-energie nodig is. Zeker in Scandinavië, waar de grote Bio Energie Centrales staan. Daarnaast is er een stortverbod voor hout ingevoerd in Engeland, waardoor er meer afvalhout op de Europese markt terecht komt. Bovendien trekt de economie aan. Dat betekent dat er meer wordt gebouwd en verbouwd, dus er komt er ook meer afvalhout op de markt.

Noodzaak van recyclen

Maar dat overschot benadrukt juist de noodzaak van hergebruik! Gelukkig wordt er hard aan gewerkt om hergebruik meer mogelijk te maken. Spaanplaatfabrieken stappen steeds vaker over van “vers gekapt” hout naar afvalhout. Wat hartstikke goed is vanuit milieu oogpunt, want er hoeft minder bos gekapt te worden. Bovendien is afvalhout goedkoper. Daarnaast worden Bio-Energie Centrales bijgebouwd, met name in Engeland.

Scheidt u ook bouwafval?

Bouwbakkie afvalwijzerHet is een cliché maar het is echt waar. Een beter milieu begint bij uzelf. Door bewust bouwafval te scheiden in afvalcontainers, draagt u op uw eigen manier een steentje bij. Bouwbakkie helpt u graag met deze klus! Via onze afvalwijzer (rechtsboven) adviseren wij u over het type afvalcontainer dat u nodig heeft voor uw type houtafval.

Hebt u nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten!

Lees meer artikelen

Bij Bouwbakkie doen wij graag aan recyclen. Weliswaar niet zelf, maar wel via onze afvalverwerkingspartners.

  9 dec 2016

Het is uw werk om uitzonderlijke projecten te creëren voor uw klanten. Als Bouwbakkie begrijpen wij dat goed en maken wij het u zo gemakkelijk mogelijk om een afvalcontainer te bestellen. Hoe?

  9 nov 2016