Wij gebruiken cookies
Lage all-in prijzen Voor 23:59 besteld? Morgen geleverd! Incl. 8 weken huur Door heel Nederland Ook op zaterdag
9,2
34.112 reviews
The Feedback Company
Hulp nodig? Bel: 072-7514090

TUINONDERHOUD

9 mrt 2012

Tuinonderhoud

Er komt veel kijken bij het onderhouden van uw tuin. Een tuin moet elk jaar grondig worden opgeknapt. Denk aan onkruid wieden, het snoeien van bomen en struiken, eventueel struiken verwijderen en het planten van nieuwe gewassen en planten. Deze opknapbeurt zorgt voor een mooie, bloeiende tuin én voor tuinafval. Een middelgrote tot grote tuin levert behoorlijk wat snoeiafval. Huur een afvalcontainer met voldoende inhoud.

Tuinonderhoud en groen- en tuinafval
Misschien wilt u uw tuin helemaal opnieuw (laten) aanleggen. In dat geval moet u naast het reguliere tuinafval ook rekening houden met afvoer van afval door bestrating, houtwerk en metselwerk. Huur een vuilcontainer die past bij het soort afval.

Onderhoud
Het verwijderen van onkruid en het bemesten van de borders, heesters en rozen is een van de eerste klussen van het jaar (februari). Klimplanten kunt u in deze tijd opnieuw opbinden en geleiden. Controleer meteen of schuttingen en pergola's nog stevig staan. Laat het gazon nog even met rust. Verwijder alleen voorzichtig gevallen bladeren. In geval van overmatige groei van mos kunt u wat ijzersulfaat (mosdoder) strooien.

Groen- en tuinafval
Het onkruid wieden, snoeien en verwijderen van blad levert behoorlijk wat tuinafval. In een container voor groen- en tuinafval kunt u het volgende kwijt:

  • Boomstammen, boomstobben, boomstronken
  • Takken, snoeiafval, tuinafval, struiken, groenafval
  • Gras, riet, maaisel
  • Bamboe
  • Bladeren
  • Graszoden

Een vergunning voor het plaatsen van een container voor groenafval in een woonwijk is meestal niet nodig. In de binnenstad kan dit echter anders zijn. Informeer vooraf bij uw gemeente.