Wij gebruiken cookies
Let op! Gewijzigde besteltijden rondom de feestdagen, klik hier! Houdt daarnaast met het bestellen van de container rekening met de lokale regelgeving en de aanvraag van een vergunning voor het plaatsen van een container rondom de feestdagen. Het toezicht en de handhaving hierop is strenger tijdens deze dagen, zo kan het zijn dat er 's nachts geen containers meer op openbare ruimtes mogen staan, informeer hierover bij jouw gemeente. 
Lage all-in prijzen Voor 23:59 besteld? Morgen geleverd! Incl. 8 weken huur Door heel Nederland Ook op zaterdag
9,2
34.936 reviews
The Feedback Company
Hulp nodig? Bel: 072-7514090

Veilig klussen - Communiceer met elkaarHet is met klussen, net als in een relatie, erg belangrijk om goed met elkaar te communiceren. Als je van elkaar weet wat je doet en waar je mee bezig bent, dan kan je hiermee ongelukken voorkomen tijdens het klussen.

Aan- en afsluiten

Sluit bij werkzaamheden aan gas, water of elektra de gas- en waterkraan en hoofdspanning af. Dat vergeet je over het algemeen niet. Maar ben je met meerdere mensen aan het klussen, geef dan duidelijk aan dat je bijvoorbeeld de elektra eraf hebt gezet. Het is voor jou duidelijk, maar een ander die ineens geen stroom heeft, op onderzoek gaat en ziet dat de schakelaar is omgezet, kan deze zomaar weer terug zetten met alle gevolgen van dien voor de persoon die net met de elektriciteitsdraden in zijn hand staat.

Afval storten

Klussen, troep maken en opruimen gaan vaak hand in hand. En wat is makkelijker dan het afval van het slopen van de badkamer uit het raam naar beneden te gooien, zo recht de afvalcontainer in. Het scheelt je een hoop tijd, want je hoeft immers niet steeds de trap op en neer te lopen. Ook hier geldt weer: Communiceer wat je doet. Ga jij puin naar beneden gooien? Vertel dit aan je medeklussers en nog beter, zorg ervoor dat je het afzet met lint.

Boom omzagen

Het voorjaar is ideaal om in de tuin te klussen. Onkruid wieden levert meestal geen gevaarlijke situaties op. Maar het omzagen van een boom kan wel tot gevaarlijke situaties leiden. Wil je een boom snoeien en (flinke) takken afzagen of zelfs een hele boom omzagen? Hou de omgeving in de gaten en laat het weten aan de omgeving als een tak op het punt staat om te vallen of een boom omgaat. 
 

Lees meer artikelen