54.563 klanten geven ons een 9,3! Lage all-in prijzen Incl. 8 weken huur Ook op zaterdag Voor 23:59 besteld? Monday geleverd!
9,3
54.563 reviews
The Feedback Company
54.563 geven ons een 9,3! Lage all-in prijzen Vandaag voor 23:59 besteld? Monday geleverd! Incl. 8 weken huur Ook op zaterdag

05“Wat gebeurt er met mijn bouw- en sloopafval nadat Bouwbakkie het heeft opgehaald?”

Dit is een vraag die wij steeds vaker krijgen van onze klanten. En daar zijn wij erg blij mee! Want als Bouwbakkie geven wij veel om onze planeet, en daarom zorgen wij voor een duurzame verwerking van uw afval. Hoe dat in zijn werk gaat nadat wij de afvalcontainer bij u hebben opgehaald? Lees verder en u weet het!

De samenstelling van bouw- en sloopafval

 Allereerst is het belangrijk om te beseffen dat bouwafval en sloopafval gemengde afvalstromen zijn. Er zitten verschillende materialen bij elkaar in één bouw- en sloop container. Dit zijn onder andere hout, puin, metaal, kunststof en isolatiemateriaal. Om het afval duurzaam te kunnen verwerken, scheiden we deze materiaalsoorten van elkaar. Gesorteerde en min of meer zuivere afvalstromen kunnen namelijk vaak opnieuw gebruikt worden. Het deel dat overblijft, zal op een duurzame manier vernietigd moeten worden.Afval sorteren - Afval voorsortering

Het sorteerproces

 Als de chauffeur de afvalcontainer met bouwafval bij u heeft opgehaald, rijdt hij naar een overslaglocatie in de buurt waar hij de inhoud stort. Hier vindt al een eerste voorsortering plaats. Grote stukken hout worden bijvoorbeeld uit de mix gehaald. Wat overblijft, wordt met grotere vrachtauto’s naar een sorteerinstallatie gebracht.  Zo’n sorteerinstallatie is specifiek ontworpen om gemengd bouwafval en sloopafval te scheiden in verschillende afvalstromen. Zodra deze stromen gesorteerd zijn, vinden zij hun weg naar een verwerker (98%) of een stortplaats (2%).

Afval verwerking

Hoe worden de gesorteerde afvalstromen verwerkt?

De komende periode zullen we een aantal artikelen publiceren waarin uitgebreid wordt ingegaan op de verwerking van de verschillende afvalstromen. Om een eerste indruk te geven, volgt hieronder een beknopt overzicht. 

Afvalstroom

Verwerking

Residu -
niet te sorteren

Verbranding in een Afval Energie Centrale. Met de warmte die vrijkomt bij de verwerking van dit afval wordt stroom opgewekt. Ook wordt restwarmte gebruikt om bijvoorbeeld scholen, kassen en woonwijken te verwarmen.

Hout

Een groot deel wordt gebruikt om nieuwe producten te maken, zoals pallets, plaatmaterialen e.d.

Zeefzand

Dit wordt na de sortering nog extra gereinigd, waarna het opnieuw gebruikt kan worden bij bijvoorbeeld bestratingen of metselwerk.

Puin

Dit wordt na de sortering nog gebroken, waarna het bijvoorbeeld kan worden ingezet als fundering voor wegen.

Metalen

Dit gaat na de sortering naar specialistische verwerkers die er grondstoffen voor nieuwe producten van maken.

Kunststoffen

Dit gaat na de sortering naar specialistische verwerkers die er grondstoffen voor nieuwe producten van maken.

Heeft u naar aanleiding van de uitleg over het verwerken van het bouw- en sloopafval nog vragen? Laat het ons weten!

Bouwafval sloopafval

Afvalcontainer 10m3

L 375 x B 180 x H 170
10m3-container-huren.png
All-in prijs  
Bouwafval sloopafval

Afvalcontainer 10m3

L 375 x B 180 x H 170
10m3-container-huren.png
All-in prijs  
Bouwafval sloopafval

Afvalcontainer 10m3

L 375 x B 180 x H 170
10m3-container-huren.png
All-in prijs  

Lees meer artikelen

Het is uw werk om uitzonderlijke projecten te creëren voor uw klanten. Als Bouwbakkie begrijpen wij dat goed en maken wij het u zo gemakkelijk mogelijk om een afvalcontainer te bestellen. Hoe?

 9 November 2016

Er wordt nogal wat gesloopt en afgebroken in televisieland. En dat bouw- en sloopafval moet netjes afgevoerd worden. Bouwbakkie levert de afvalcontainers voor het tv programma RTL Woonmagazine. Opgeruimd staat netjes.

 26 October 2016

Reviews

10
GroenNoord 7 May 2024, Rotterdam Mooi op tijd altijd.
10
Noud v. G. 7 May 2024, Arcen Zeer vriendelijk aan telefoon en behulpzaam. Verder goed gelevert dik tevreden.
10
Henk P. 7 May 2024, Assen Klantvriendelijkheid
9.3

54.563 klanten geven ons gemiddeld een 9.3!

Bekijk alle reviews

Bekijk alle reviews

Online betalen via uw eigen bank