Deze website maakt gebruik van cookies

Om uw bezoek aan onze website optimaal te laten verlopen, maken wij gebruik van cookies. We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om social media-functies aan te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze social media-, advertentie- en analysepartners. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Natuurlijk vinden wij uw privacy belangrijk. Daarom kunt u de cookie-instellingen zelf beheren. Hoe wij omgaan met de gegevens die op basis van de geplaatste cookies verkregen zijn, leggen wij uit in onze cookie- en privacyverklaring.

Regelgeving en handhaving rondom de feestdagen

Het toezicht/handhaving is vaak strenger tijdens de feestdagen, zo kan het zijn dat er 's nachts geen containers meer op openbare ruimtes mogen staan. Hou met het bestellen van een container rekening met deze lokale regelgeving en/of de aanvraag van een eventuele vergunning. Informeer hierover bij jouw gemeente.

 

49.551 klanten geven ons een 9,2! Lage all-in prijzen Incl. 8 weken huur Ook op zaterdag Voor 23:59 besteld? Morgen geleverd!
9,2
49.551 reviews
The Feedback Company
49.551 geven ons een 9,2! Lage all-in prijzen Vandaag voor 23:59 besteld? Morgen geleverd! Incl. 8 weken huur Ook op zaterdag

Zolder isolatieHet is herfst en dat is te merken. Met dit gure koude weer zie je de condens bij veel huizen alweer uit het rookgaskanaal komen. Vaak meer dan nodig. Want veel oudere woningen zijn slecht geïsoleerd. Dat betekent meer stoken, meer kosten en extra belastend voor het milieu. Wij van Bouwbakkie vertellen je graag wat de voordelen zijn van het isoleren van een huis.

Wat kun je in je huis allemaal isoleren?

In je huis valt heel wat te isoleren. Denk aan de muren, je vloer, kozijnen en de zolder. Het ene zal in betere staat zijn dan het andere.

Spouwmuur

Bij oude huizen zie je vaak dat de spouwmuren niet of niet goed geïsoleerd zijn. Wanneer je deze goed isoleert, merk je gelijk dat de binnenmuren warmer aanvoelen. Daardoor hoef je minder te stoken en houdt de CV het veel langer uit met een constante temperatuur. Het houdt je huis dus warmer. Maar in de zomer juist ook weer koeler, omdat je met goed geïsoleerde muren de warmte juist weer buiten houdt.

Kozijnen

Heb je verf dat van je kozijnen afbladdert, enkel glas en last van tocht? Dit zijn duidelijke signalen om de kozijnen te vervangen en dubbel glas te nemen. Daarmee voorkom je dat je verwarming extra hard moet stoken om de binnenboel aangenaam warm te houden. Meestal zorgt de plaatser van de nieuwe kozijnen voor het afvoeren van al het afval. Doet hij dat niet, en heb je veel bouwafval, kies dan voor een afvalcontainer van Bouwbakkie om het afval weer netjes af voeren.

Zolderisolatie

Bij zolderisolatie kun je kiezen voor het isoleren van het dak en het isoleren van de vloer. Gebruik je de zolder als leefruimte, bijvoorbeeld als slaap- of werkkamer, kies er dan voor om je dak goed te isoleren. Gebruik je je zolder alleen voor opslag, dan is het isoleren van je vloer een goede optie. Dit is goedkoper dan het isoleren van je dak. Maar ook daarmee bespaar je flink in je energiekosten.

Kruipruimte isolatie

Je vloer isoleren of een vochtige kruipruimte isoleren werpt al snel zijn vruchten af. Al snel bespaar je op energie en de kosten om te isoleren zijn ook nog eens relatief laag. Bovendien zal je merken dat het snel een stuk aangenamer voelt in je huis. Ben je een beetje handig, dan kun je een vloer redelijk eenvoudig zelf via de kruipruimte isoleren.  Op internet zijn tal van instructies te vinden.

De voordelen van een goed geïsoleerd huis

  • Het goed isoleren van je huis, is natuurlijk een investering. Maar de warmte verdient zich al snel terug, want je bespaart direct op je energiekosten.  
  • Je hebt veel minder vochtproblemen, waardoor het veel behaaglijker en gezonder in huis is.
  • Omdat je flink minder CO2 uitstoot, werk je mee aan een veel beter milieu, Dat vinden we belangrijk bij Bouwbakkie.
  • Je huis is in een betere staat, dat betekent dat de waarde van je huis stijgt.
  • Fijn voor jezelf en voor de buren: je hebt minder geluidsoverlast.

Het oude ‘koude’ isolatieafval mag in de bak of de bag

Het verwijderen van oude kozijnen en al het oude isolatiemateriaal dat vrijkomt, brengt natuurlijk flink wat bouwafval met zich mee. Gebruik hiervoor een handige big bag of een afvalcontainer. Afhankelijk van de hoeveelheid bouwafval, kies je wat je nodig hebt op Bouwbakkie.nl

Lees meer artikelen

Nu het beter gaat met de economie is er weer financiële ruimte voor verbouwingen. En als je gaat verbouwen, dan maak je het niet alleen een fijner huis, je creëert ook meer waarde.

 16 nov 2017

Wist je dat het theoretisch gezien mogelijk is dat je rijdt over je eigen oude huis, woonwijk of misschien wel de fabriek waar je hebt gewerkt? Wij vertellen het van A tot Z.

 23 sep 2017

Reviews

10
Elly D. 7 december 2022, Krommenie Ik vond de meneer die de bak kwam brengen erg aardig. En goed en snel neergezet. Super goed.
10
Willem B. 7 december 2022, Middenmeer Eenvoudig en snel geregeld Dank u wel
10
Maarten R. 7 december 2022, Nijkerk Lekker snel en vriendelijk
9.2

49.551 klanten geven ons gemiddeld een 9.2!

Bekijk alle reviews

Bekijk alle reviews

Online betalen via uw eigen bank