Deze website maakt gebruik van cookies

Om uw bezoek aan onze website optimaal te laten verlopen, maken wij gebruik van cookies. We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om social media-functies aan te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze social media-, advertentie- en analysepartners. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Natuurlijk vinden wij uw privacy belangrijk. Daarom kunt u de cookie-instellingen zelf beheren. Hoe wij omgaan met de gegevens die op basis van de geplaatste cookies verkregen zijn, leggen wij uit in onze cookie- en privacyverklaring.

48.382 klanten geven ons een 9,2! Lage all-in prijzen Incl. 8 weken huur Ook op zaterdag Voor 23:59 besteld? Maandag geleverd!
9,2
48.382 reviews
The Feedback Company
Hulp nodig? Bel: 072-7514090
48.382 geven ons een 9,2! Lage all-in prijzen Vandaag voor 23:59 besteld? Maandag geleverd! Incl. 8 weken huur Ook op zaterdag

Ken je dat gevoel? Dat gevoel van ‘ik ben klaar met de winter; kom maar op met de lente!’ Gelukkig duurt het niet lang meer voordat de gure winterdagen plaatsmaken voor aangename lente temperaturen. Wacht daarom niet te lang en bereid je nu al voor. We zetten de top 10 voorjaarsklussen voor je op een rij. Dan kun je alvast aan de bak!

Tuin zomerklaar maken#1 De tuin zomerklaar maken

De tuin is een grote weekendklus. Zodra het eerste lentezonnetje zich laat zien, hoor je de vogels fluiten en duiken de buren massaal de tuin in om deze zomerklaar maken.

  • Snoei alle verdorde takken eruit en maak plaats voor de groene uitlopers die al beginnen te komen.
  • Zodra de temperatuur stijgt, steekt ook het onkruid zijn kop weer op. Trek het met wortel en al uit de grond. Zo kan het niet verder groeien en uitzaaien.
  • Het voorjaar is hèt moment om je tuin weer eens goed te bemesten en de grondstructuur te verbeteren.
  • Ook je gazonnetje is aan een beurt toe. Verticuteer en bemest het gras zodat het weer lucht en ruimte krijgt om te groeien.

Grote voorjaarsschoonmaak#2 De grote voorjaarsschoonmaak: keuken uitmesten, ramen lappen

Als de zonnestralen weer naar binnen vallen, zie je het eigenlijk al. Het aanbreken van de lente is een perfect moment om je ramen te lappen. Heb je echt last van voorjaarskriebels, was dan ook meteen de gordijnen en neem de keukenkastjes mee. Soppen, oud of kapot keukengerei weg doen en meteen een lekkere taart in de oven zetten. De echte voorjaarsschoonmaak!

#3 Kledingkasten opfrissen

De temperatuur stijgt, dus we krijgen weer zin in luchtige shirts en jasjes. Tijd om de dikke truien weg te stoppen en alle lentekleren in je kast te hangen. Kijk meteen even of alle ritsen en knopen nog functioneren en of er geen naadjes los zitten. Als alles weer fris in de kast hangt, krijg je meteen zin om het aan te trekken!

Garage of zolder opruimen#4 Puinruimen XXL: zolders, garages en schuren uitmesten

Troep, troep en nog een troep. Spullen die we eigenlijk niet meer nodig hebben, maar we zonde vinden om weg te gooien. En dus stoppen we het weg op plekken waar we het niet zien. Als je zolder, schuur en garage inmiddels uitpuilt van de zooi, zet je dan schrap voor puinruimen XXL.

Alles wat je langer dan een jaar niet gebruikt hebt, doe je weg. Dat mag! Je kunt de spullen bedanken voor hun jarenlange aanwezigheid maar het is nu echt tijd om afscheid te nemen. Breng bruikbare spullen naar de kringloop. Dan kun je iemand anders er nog blij mee maken. Heb je een overdosis aan grofvuil, maak het jezelf dan makkelijk en huur een afvalcontainer

Zomervakantie boeken#5 Een leuke klus! Je zomervakantie boeken.

Niets leukers dan bedenken wat de vakantiebestemming wordt deze zomer. Vaak een behoorlijke puzzel om iets te vinden waar jullie heerlijk kunnen vertoeven, maar wel een hele leuke! Wees er op tijd bij. Want voordat je het weet is je favoriete bestemming volgeboekt.

#6 Het grove opknapwerk in tuin

Vies geworden tuinmeubilair, groene aanslag op je tegels, vogelpoep op je schuur; ook deze onderdelen hebben een goede poetsbeurt nodig! Kijk ook meteen eens naar je schutting. Een goede schutting gaat jaren mee, maar een flinke voorjaarsstorm of klimmende kinderen kunnen toch schade aanrichten. Valt de schade mee, dan kan je het wellicht zelf repareren. Maar is de schutting al wat ouder, dan kun je ‘m beter vervangen.

Bedenk bovendien of je tuin nog aan je wensen voldoet. Begint het langzaamaan een jungle van groen te worden en verlang je naar meer ruimte in je tuin? Of heb je juist een betonbak aan tegels en kan het wel wat groen gebruiken? Als je je tuin opnieuw wilt inrichten kost dat veel tijd. Dus nu is het moment om daar over na te denken!

TIP: pak je alles grondig aan, houd er dan rekening mee dat je klikobak niet groot genoeg is voor al het groen- en tuinafval. Een slimme oplossing is bijvoorbeeld om een bigbag voor je groen- en tuinafval te huren.

Terras overkapping#7 Helemaal hip, bouw je eigen terrasoverkapping 

Een terrasoverkapping is niet alleen hip, maar ook een prettige toevoeging aan je tuin. Of je nu klein woont, of een enorme lap grond om je huis hebt. Je creëert er een lekkere zithoek met een loungebank of buitenkeuken mee. Ben je een beetje handig, dan kun je ‘m zelf maken. Tegenwoordige zijn terrasoverkappingen in handige bouwpakketten te krijgen. Zie je jezelf al loungen in je eigen tuin deze zomer?

#8 De hoogte in: zonnepanelen schoonmaken en dakgoot reinigen

De zon staat weer voor de deur, en diezelfde zon is bepalend voor een goede energieopbrengst. Wist je dat zonnepanelen die regelmatig schoongemaakt worden, meer rendement opleveren? En als je dan toch in de hoogte werkt, maak dan gelijk je dakgoot weer even leeg en schoon.

#9 Vloer in de was of olie

Na de winter, met veel regen, zand en vuiligheid kan je vloer vast wel weer een onderhoudsbeurt gebruiken. Als je vloer weer schoon en lentefris is, ziet je hele woonkamer er weer stralend uit. Op de knieën en boenen maar!

Tuin decoratie#10 Binnen is het nieuwe buiten

Fleur je tuin op met gezellige sierkussens, een roestvrijstalen kast die je volstopt met potten, moestuinplantjes en glazen potten met waxinelichtjes voor als je ’s avonds nog lekker buiten zit.

Laat die zon nu maar komen!

Lees meer artikelen

Misschien is het jou al opgevallen. Bouwbakkie heeft een paar nieuwe radio commercials. De vorige commercials gingen al ruim een jaar mee en dus tijd voor vernieuwing.

 15 mrt 2017

Bij Bouwbakkie doen wij graag aan recyclen. Weliswaar niet zelf, maar wel via onze afvalverwerkingspartners.

  9 dec 2016

Reviews

8
Ronald S. 19 augustus 2022, Nootdorp Netjes gebeld, helaas had ik mijn telefoon niet gehoord. Vervolgens werd er keurig thuis...
8
Simone e. 19 augustus 2022, Venlo Snelle service en levering.
10
Tom B. 19 augustus 2022, Apeldoorn Perfect geleverd tegen prima prijs
9.2

48.382 klanten geven ons gemiddeld een 9.2!

Bekijk alle reviews

Bekijk alle reviews

Online betalen via uw eigen bank