Deze website maakt gebruik van cookies

Om uw bezoek aan onze website optimaal te laten verlopen, maken wij gebruik van cookies. We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om social media-functies aan te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze social media-, advertentie- en analysepartners. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Natuurlijk vinden wij uw privacy belangrijk. Daarom kunt u de cookie-instellingen zelf beheren. Hoe wij omgaan met de gegevens die op basis van de geplaatste cookies verkregen zijn, leggen wij uit in onze cookie- en privacyverklaring.

48.378 klanten geven ons een 9,2! Lage all-in prijzen Incl. 8 weken huur Ook op zaterdag Voor 23:59 besteld? Maandag geleverd!
9,2
48.378 reviews
The Feedback Company
Hulp nodig? Bel: 072-7514090
48.378 geven ons een 9,2! Lage all-in prijzen Vandaag voor 23:59 besteld? Maandag geleverd! Incl. 8 weken huur Ook op zaterdag

De zon gaat schijnen en dat is bij ons goed te merken! Bij Bouwbakkie betekent het voorjaar de aftrap van het klusseizoen. Terwijl de één de tuin onder handen neemt, pakt de ander de zolder aan. Een weekend flink klussen zorgt al snel voor veel rondslingerend bouwafval. Maar waar laat je dat? Hoe kies je de juiste bouwafvalcontainer? En wat kost het?

We zetten 7 vragen en antwoorden voor je op een rij.

1. Waar moet ik beginnen?

Als je met een grote klus gaat beginnen, maak dan eerst een inventarisatie. Bedenk welk bouwafval en hoeveel bouwafval  je tegen gaat komen. Vervolgens kun je bepalen welke container(s) en welk formaat je nodig hebt. Er zijn verschillende formaten bigbags en afvalcontainers. We raden je aan om zoveel mogelijk te scheiden. Dat is al snel voordeliger. Gemengd bouwafval is niet alleen het duurste om af te voeren, maar ook nog eens het slechtst voor het milieu!

 

2. Welk afval kun je verwachten bij verschillende klussen?

We zetten de meest voorkomende klussen voor je op een rijtje:

Soort klus

Soort afval

Uitgraven van een fundering

grond 

Uitbreken van een muur

schoon puin

Plafond vervangen

hout, gips en leidingen

Renovatie van keuken en badkamer

van keukenblok, apparatuur en leidingen tot tegels en radiator

Dakkapel, dakraam of schuurtje vervangen

naast hout, glas en steen ook vaak dakafval

Tuin opruimen of opnieuw aanleggen

groenafval, grond, hout, steen

 

3. Kan al het bouwafval in één container?

Nee. Veel afval kan bij elkaar in een bouw- en sloopafvalcontainer of een grofvuilcontainer. Zoals hout, puin, metaal en kunststof. Dat noem je een gemengde afvalstroom die we weer duurzaam verwerken.

bij Bouwbakkie. Maar dat geldt niet voor alle soorten afval. Dakafval en grond bijvoorbeeld, mag zeker niet bij de rest. Doe je dat toch, dan riskeer je een naheffing!
 

4. Wat kost een afvalcontainer?

Dit hangt af van wat je nodig hebt aan m³. Kijk voor een overzicht op onze site. Bedenk dat je beter 1 m³ aan ruimte over kan hebben dan dat je te weinig ruimte hebt. Want 2 keer een 3m³ container bestellen is veel duurder dan 1 x 6m³.

Tip!  Om de kosten te drukken kan je schoon puin en hout uit je bouwafval- of grofvuilcontainer halen. Deze afvalstromen zijn goedkoper. Niet alleen beter voor het milieu dus, maar ook beter voor je portemonnee!
 

5. Heb je nog extra kosten om het afval af te voeren bij de gemeente?

Niet als je via Bouwbakkie bestelt. Onze prijzen zijn altijd all-inclusive. Wil je het toch zelf wegbrengen? Check dan van te voren goed hoe het bij jouw gemeente geregeld is. Het verschilt per gemeente óf je moet betalen en wat je moet betalen. Soms kun je een bepaald aantal kilo's per jaar gratis inleveren, bij andere gemeenten moet je altijd betalen. Bedenk wel dat het dan in je eigen auto moet passen, dat moet je willen én kunnen!
 

6. Waar gaat het bouwafval naar toe?

Bouwafval gaat vaak eerst naar een overslag locatie. Hier worden de afvalstromen gescheiden en wordt van elke afvalstroom genoeg verzameld totdat het met een groot transport naar de verwerker kan. Verwerkers maken van het afval vaak weer een grondstof. Als dat niet mogelijk is, verbranden zij het afval en zetten het om in energie.
 

7. Wat gebeurt er met mijn bouwafval?

Dat verschilt per afvalsoort, maar het overgrote deel wordt hergebruikt. Puin wordt bijvoorbeeld gebroken en gebruikt als fundering voor wegen. Hout wordt, afhankelijk van de kwaliteit, gebruikt in spaanplaat, als gevelbekleding of in de winter bijgestookt in energiecentrales in Scandinavië en Duitsland. En groenafval wordt vaak weer gebruikt als compost. Vind je dit interessant? Dan is ons blog over de verwerking van bouw- en sloopafval wellicht ook interessant voor jou.


Afval scheiden is dus belangrijk. Evenals het hergebruik er van. Ga je aan de klus, laat je dan goed informeren! Kijk op onze site voor meer veel gestelde vragen of neem contact met ons op.

Lees meer artikelen

Als we zouden gaan benoemen wat je allemaal met hout kunt doen, hebben wij daar een hele klus aan. Want hout werkt altijd door. Daarom zetten we de 10 meest leukste weetjes over hout voor je op een rij!

 15 jun 2017

Misschien is het jou al opgevallen. Bouwbakkie heeft een paar nieuwe radio commercials. De vorige commercials gingen al ruim een jaar mee en dus tijd voor vernieuwing.

 15 mrt 2017

Reviews

8
Cathrine v. L. 19 augustus 2022, Haarlem vriendelijke chauffeur, goede communicatie
10
Kadiriye B. 19 augustus 2022, Rotterdam Super Top dienst, aardige chauffeur en natuurlijk snelle levering.
8
Michelle H. d. W. 19 augustus 2022, Hazerswoude-Dorp Snelle levering Geplaatst waar gevraagd.
9.2

48.378 klanten geven ons gemiddeld een 9.2!

Bekijk alle reviews

Bekijk alle reviews

Online betalen via uw eigen bank