Deze website maakt gebruik van cookies

Om uw bezoek aan onze website optimaal te laten verlopen, maken wij gebruik van cookies. We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om social media-functies aan te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze social media-, advertentie- en analysepartners. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Natuurlijk vinden wij uw privacy belangrijk. Daarom kunt u de cookie-instellingen zelf beheren. Hoe wij omgaan met de gegevens die op basis van de geplaatste cookies verkregen zijn, leggen wij uit in onze cookie- en privacyverklaring.

48.382 klanten geven ons een 9,2! Lage all-in prijzen Incl. 8 weken huur Ook op zaterdag Voor 23:59 besteld? Maandag geleverd!
9,2
48.382 reviews
The Feedback Company
Hulp nodig? Bel: 072-7514090
48.382 geven ons een 9,2! Lage all-in prijzen Vandaag voor 23:59 besteld? Maandag geleverd! Incl. 8 weken huur Ook op zaterdag

Hout weetjes

 1. Om te beginnen, er zijn wel duizenden soorten hout in de wereld! In Nederland gebruiken we er daar ongeveer 200 van.
   
 2. Hout komt van twee groepen bomen: loofbomen en naaldbomen. Hardhout zegt je vast wel wat. Hardhout komt van loofbomen, zoals de  linde, populier, eik, wilg en azobe. Naaldhout is over het algemeen veel zachter dan loofhout en wordt daarom zachthout genoemd. Voorbeelden zijn vurenhout en grenenhout.
   
 3. Hout is de oudste brandstof op aarde en ook nog eens het milieuvriendelijkst. Omdat hout oneindig kan worden aangeplant is het ook hartstikke duurzaam.
   
 4. Sloophout kun je heel goed opnieuw gebruiken. Sloophout wordt vooral gebruikt om spaanplaat te maken. Maar sloophout wordt ook gebruikt als biobrandstof, stookhout, biogas, houtvezels voor dieren- en kattenbakvulling en als compost of bodembedekking.
   
 5. Afvalhout is onder te verdelen in drie categorieën: A-hout, B-hout en C-hout.
  A-hout is schoon en onbehandeld hout. Het bevat geen giftige stoffen. A-hout wordt veel gebruikt als verpakkingsmateriaal, bijvoorbeeld voor pallets, kisten en kratten.
   
  B-hout is verlijmd, geverfd of gelakt hout. Zoals triplex, multiplex en spaanplaat.
   
  C-hout wordt ook wel geïmpregneerd of verduurzaamd hout genoemd. Verduurzaamd hout klinkt milieuvriendelijk, maar betekent juist dat het met stoffen is behandeld waardoor de levensduur langer is. En dat is zeker niet milieuvriendelijk!
   
 6. Vaak wordt er gedacht dat er hele bossen worden gekapt om papier te maken. Maar wist je dat bomen bijna niet worden gebruikt om papier te maken? Europees papier wordt gemaakt uit gerecycled papier en vezels van houtafval.

  Een korte break…Wist je dat je een vel papier niet vaker dan 7 keer kan dubbelvouwen. Lukt het jou?
   
 7. Per jaar verbruiken wij in Nederland maar liefst anderhalf miljard kilo aan papier- en karton. Dat is zo’n 100 kilo per jaar per persoon! Hiervan wordt ongeveer 70% gerecycled.

  Wat dacht je van de hoeveelheid papier en karton dat bij bedrijven verbruikt wordt en bij het oudpapier belandt? Heb jij als ondernemer veel papierafval? Met een grotere papiercontainer  zorgen wij er voor dat je oudpapier regelmatig opgehaald wordt.
   
 8. Wist je dat papier maar liefst 7 keer gerecycled kan worden? Na elke recycle’beurt’ wordt de papiervezel kleiner. Na 7 keer is de vezel zo klein dat het stof is en niet meer verwerkt kan worden. Eén van de laatste producten die gemaakt kan worden van gerecycled papier is een eierdoos.

  Gooi oude kranten, tijdschriften en reclamedrukwerk dus altijd bij het oudpapier. Net zoals dozen, kartonnen verpakkingen, eierdozen en wc-rolletjes. Dit is allemaal geschikt om opnieuw te gebruiken!
   
 9. Voor de zekerheid…vervuild wc-papier kun je dus niet recyclen! Bah! En nu we het er toch over hebben. Wist je dat we per dag zo’n 57 velletjes toiletpapier gebruiken. Dat zijn er 20.805 per jaar! Toiletpapier wordt trouwens ook gemaakt van oudpapier.
   
 10. Tot slot hebben we natuurlijk ook nog houtskool. Houtskool is verkoold hout en wordt gebruikt om mee te tekenen en… om te barbecueën!

Ga jij ook bewust om met afvalhout?

Zo zie je maar weer dat hout voor vele doeleinden gebruikt en hergebruikt wordt. Voor spaanplaten en brandstof, voor houtskool en verpakkingen, voor compost en potloden. En ga zo maar door. Gooi afvalhout en sloophout dus nooit zomaar weg. Door op de juiste manier met hout om te gaan kunnen zowel wijzelf als de natuur er lang plezier aan beleven.!

Heb je veel sloophout of afvalhout? Check dan welke afvalcontainer je kunt huren om je afval in te verzamelen.  

Lees meer artikelen

In veel gevallen wordt er netjes gewerkt. Maar toch komt het nog weleens voor dat bouwafval niet in maar naast de bouwcontainer terecht komt. Wij geven je 5 tips hoe je je bouwafval in de container houdt.

  4 jul 2017

Een weekend flink klussen zorgt al snel voor veel rondslingerend bouwafval. Maar waar laat je dat en hoe kies je de juiste bouwafvalcontainer?

 25 apr 2017

Reviews

8
Ronald S. 19 augustus 2022, Nootdorp Netjes gebeld, helaas had ik mijn telefoon niet gehoord. Vervolgens werd er keurig thuis...
8
Simone e. 19 augustus 2022, Venlo Snelle service en levering.
10
Tom B. 19 augustus 2022, Apeldoorn Perfect geleverd tegen prima prijs
9.2

48.382 klanten geven ons gemiddeld een 9.2!

Bekijk alle reviews

Bekijk alle reviews

Online betalen via uw eigen bank