54.434 klanten geven ons een 9,3! Lage all-in prijzen Incl. 8 weken huur Ook op zaterdag Voor 23:59 besteld? Tuesday geleverd!
9,3
54.434 reviews
The Feedback Company
54.434 geven ons een 9,3! Lage all-in prijzen Vandaag voor 23:59 besteld? Tuesday geleverd! Incl. 8 weken huur Ook op zaterdag

Grote afvalcontainers zie je altijd wel ergens staan. Vele klussers maken hier massaal gebruik van voor het weggooien van sloopafval. Gelukkig wordt er meestal netjes wordt, maar toch komt het nog weleens voor dat bouwafval niet in maar naast de bouwcontainer terecht komt. Voor de aanblik niet fraai, en voor het milieu al zeker niet. We geven je 5 tips hoe je bouwafval in de container houdt.

Tip 1: Gebruik een vuilniszak voor kleine stukjes

Houdt de straat schoon Kleine stukjes plastic zoals bubbelfolie of plastic verpakkingen waaien snel weg. Stop deze kleine stukjes afval en plastic in een vuilniszak. Daarmee houd je het afval bij elkaar en voorkom je dat het wegwaait en op straat belandt.

Tip 2: Leg iets zwaars op lichte spullen

Heb je hele lichte spullen die in de container belanden? Leg er dan iets zwaars op. Zoals een baksteen of een houten plank. Ook dan voorkom je dat het er uitvalt of wegwaait.

Tip 3: Denk aan ‘dankbare’ buren

Met een open bouwcontainer, heb je kans dat buurtbewoners ook dankbaar gebruik maken van jouw container. Op die manier betaal je niet alleen voor andermans afval, het is zelfs mogelijk dat er niet toegestaan afval in of naast de afvalcontainer beland waar jij vervolgens verantwoordelijk voor bent. Misschien is het verstandig een afdekzeil eroverheen te spannen na het klussen. Je kunt voor een paar euro een afdekzeil bij een bouwmarkt aanschaffen.

Tip 4: Vul de afvalcontainer maximaal 20 centimeter boven de rand

De afvalcontainer mag maximaal 20 cm boven de rand worden gevuld.  Zorg dat de lading stevig in de afvalcontainer zit, zonder uitstekende delen. Is de container te hoog beladen, dan lopen wij het risico dat tijdens de rit het bouwafval alsnog op straat beland. En dat risico kunnen we natuurlijk niet nemen in verband met de verkeersveiligheid.

Tip 5: Veeg de straat even aan

Loop einde van elke klusdag een rondje om de bouwcontainer heen, en check of er geen afval op straat of in de struiken is beland. Als je buiten alles even aanveegt, is de straat weer opgeruimd en netjes.

Zorg dat uw plastic troep niet belandt bij de welbekende plastic soep

Bouwbakkie geeft veel om onze planeet. Wat betekent dat wij zorgen voor een duurzame verwerking van uw afval. Die planeet is van ons allemaal. En dus hebben wij een gezamenlijke verantwoordelijkheid om dit schoon te houden. Het is een kleine moeite, maar voor onze natuur en veiligheid een groot plezier.

Lees meer artikelen

Wanneer je gaat verbouwen, komt daar heel wat bij kijken. Het begint met een idee, dan een plan van aanpak, selecteren klusbedrijf, een ontwerp, het slopen, het afvoeren van bouwafval, de wederopbouw en de afwerking.

 23 August 2017

Als we zouden gaan benoemen wat je allemaal met hout kunt doen, hebben wij daar een hele klus aan. Want hout werkt altijd door. Daarom zetten we de 10 meest leukste weetjes over hout voor je op een rij!

 15 June 2017

Reviews

10
W S. 24 April 2024, Badhoevedorp Service, meer dan uitekend.
10
Jack D. 24 April 2024, Spijkenisse Top service
10
Richard V. 24 April 2024, Zaandam Snelle levering volgens afspraak
9.3

54.434 klanten geven ons gemiddeld een 9.3!

Bekijk alle reviews

Bekijk alle reviews

Online betalen via uw eigen bank