Deze website maakt gebruik van cookies

Om uw bezoek aan onze website optimaal te laten verlopen, maken wij gebruik van cookies. We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om social media-functies aan te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze social media-, advertentie- en analysepartners. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Natuurlijk vinden wij uw privacy belangrijk. Daarom kunt u de cookie-instellingen zelf beheren. Hoe wij omgaan met de gegevens die op basis van de geplaatste cookies verkregen zijn, leggen wij uit in onze cookie- en privacyverklaring.

48.378 klanten geven ons een 9,2! Lage all-in prijzen Incl. 8 weken huur Ook op zaterdag Voor 23:59 besteld? Maandag geleverd!
9,2
48.378 reviews
The Feedback Company
Hulp nodig? Bel: 072-7514090
48.378 geven ons een 9,2! Lage all-in prijzen Vandaag voor 23:59 besteld? Maandag geleverd! Incl. 8 weken huur Ook op zaterdag

Wanneer je gaat verbouwen, komt daar heel wat bij kijken. Het begint met een idee, vervolgens een plan van aanpak, het uitzoeken van een klusbedrijf, een ontwerp, het slopen, het afvoeren van bouwafval de inkoop van bouwmaterialen, de wederopbouw en de afwerking. 

VerbouwingIn sommige gevallen komen er ook wat regeltjes om de hoek kijken. Want niet alles mag je zomaar in en om het huis verbouwen, soms heb je toestemming nodig van de gemeente. Bouwbakkie helpt je alvast een handje op weg.

In huis verbouwen

Bij een verbouwing ín je huis heb je over het algemeen geen vergunning nodig. Je mag gewoon je keuken verbouwen, een nieuwe badkamer plaatsen, een andere kamerindeling maken. Zolang het voor de inwoners van jouw huis - en die van de buren - veilig blijft, kun je naar hartenlust zonder vergunning verbouwen.

Een verbouwing buiten het huis

Als je aan de buitenkant van je huis gaat verbouwen, dan kan het noodzakelijk zijn om een vergunning aan te vragen. Dit hangt van een aantal factoren af. Ga je aan de voorkant van je huis verbouwen, of juist aan de achterkant? Wil je een schuur of garage naast je huis gaan bouwen? Om welke afmeting gaat het?

  • Voor een dakkapel aan de achterkant van je huis heb je meestal geen vergunning nodig. Maar voor een dakkapel aan de voorzijde van je huis weer wel.
  • Met een dakopbouw bekijkt de gemeente eerst of het in het bestemmingsplan past, voordat een vergunning afgegeven mag worden.
  • Wil je een bijgebouw plaatsen, zoals een garage of een schuur? Dan heb je meestal wel een vergunning nodig. Maar in sommige gevallen hoeft het niet en is een melding voldoende.

Doe de vergunningscheck

Je kunt er dus niet zomaar vanuit gaan, dat je een vergunning nodig hebt of juist niet. Soms volstaat een melding aan de gemeente. Bovendien verschillen de regels per gemeente. We raden je daarom aan om altijd eerst een vergunningscheck te doen. 

Afstemming met uw buren

Tip: betrek je buren bij de verbouwing. Houd er rekening mee dat als je bijvoorbeeld een dakterras wilt bouwen, deze niet binnen 2 meter van de erfgrens mag komen. Zeker als je daarmee direct (loodrecht) uitzicht hebt op het perceel van de buren. Tenzij je buren toestemming hebben gegeven. Is het nodig om het erf van de buren te gebruiken om te kunnen verbouwen? Stel je buren dan tijdig op de hoogte. Zelfs als je verbouwing niks met de buren te maken heeft, is het wel zo netjes om ze op de hoogte te stellen van eventuele geluidsoverlast of afvalcontainers voor de deur!

Tot slot: Heb je een vergunning voor een bouwbak, afvalcontainer, of grote bouwafvalzak nodig?

In de meeste gevallen heb je voor het plaatsen van een afvalcontainer voor een korte periode geen vergunning nodig. Maar zoals eerder gezegd hanteren gemeentes in Nederland allemaal verschillende voorwaarden. Check dit daarom op tijd bij jouw gemeente.

(Bron foto: Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed)

Lees meer artikelen

Bakstenen, hout, pallets, je kunt het zo gek niet bedenken of je maakt er de leukste ‘Do It Yourself’ projecten mee. We geven je een paar leuke tips. Zelfs de kinderen kunnen aan de slag!

 22 sep 2017

In veel gevallen wordt er netjes gewerkt. Maar toch komt het nog weleens voor dat bouwafval niet in maar naast de bouwcontainer terecht komt. Wij geven je 5 tips hoe je je bouwafval in de container houdt.

  4 jul 2017

Reviews

8
Cathrine v. L. 19 augustus 2022, Haarlem vriendelijke chauffeur, goede communicatie
10
Kadiriye B. 19 augustus 2022, Rotterdam Super Top dienst, aardige chauffeur en natuurlijk snelle levering.
8
Michelle H. d. W. 19 augustus 2022, Hazerswoude-Dorp Snelle levering Geplaatst waar gevraagd.
9.2

48.378 klanten geven ons gemiddeld een 9.2!

Bekijk alle reviews

Bekijk alle reviews

Online betalen via uw eigen bank