54.299 klanten geven ons een 9,3! Lage all-in prijzen Incl. 8 weken huur Ook op zaterdag Voor 23:59 besteld? Morgen geleverd!
9,3
54.299 reviews
The Feedback Company
Hulp nodig? Bel: 072-7514090
54.299 geven ons een 9,3! Lage all-in prijzen Vandaag voor 23:59 besteld? Morgen geleverd! Incl. 8 weken huur Ook op zaterdag

Besparen op verbouwkostenEen verbouwing kost altijd veel. Veel tijd, veel energie, maar zeker ook veel geld. Denk aan je materialen, de uren van de bouwvakkers, misschien heb je zelfs wel tijdelijk een ander onderkomen nodig tijdens een grote verbouwing. Wil je zorgen dat de kosten niet de pan uitrijzen? Lees dan onze tips om je verbouwklus goedkoper te maken.

1. Maak van te voren een plan en bepaal je budget

Een goed begin is het halve werk. Bedenk van  te voren wat je wilt gaan doen, wie je daar voor wilt inhuren en wat je budget is. Prioriteiten zet je boven aan de lijst en minder belangrijke taken kunnen onderaan de lijst. Mocht je budget krap worden, laat deze minder belangrijke taken dan op een later moment uitvoeren. Verstandig is om ook een klein potje achter de hand te houden voor onverwachte uitgaven.

2. Vraag verschillende offertes op

Door meerdere offertes op te vragen, kun je vergelijken welke het meest voordelig is. Vraag altijd met dezelfde specificaties een offerte op, anders ga je appels met peren vergelijken. En dan kom je achteraf misschien alsnog voor verrassingen te staan. Het is verstandig om ook altijd na te gaan wat de garanties zijn. Mocht er een mankement zijn binnen een bepaalde periode, check dan hoe lang jouw aannemer daar garantie op geeft.

3. Maak combi-deals met je buren

Sommige klussen staan niet alleen op jouw to do-lijstje maar misschien ook op die van je buren. Denk bijvoorbeeld aan het buitenschilderwerk, een nieuwe schutting, een uitbouw. Wanneer je samen met één of een aantal buren een schilder, aannemer of een vakman inhuurt, krijg je vaak een goede korting. Bovendien kun je natuurlijk ook samen met je buren een bouwcontainer huren. Dat scheelt weer!

4. Houd kortingsacties in de gaten

Niet voor niets vallen er elke week vele folders op je deurmat. Verschillende bouwmarkten bieden bouwmaterialen met fikse korting aan. Houd de aanbiedingen in de gaten en koop vooraf slim in!

5. Zoek op Marktplaats

Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het op Marktplaats. Tweedehands bouwmaterialen en gereedschap, maar ook spullen die soms nog nooit gebruikt zijn. Zelfs bij kringloopwinkels kun je voor een appel en een ei van alles vinden. Want ook met tweedehands spullen kun je nog jaren vooruit. En dat bespaart je een hoop kosten.

6. Leen gereedschap

Welke man houdt er niet van? Een kast vol mooi gereedschap. Een klopboor, een cirkelzaag, een zaagtafel. Heb je niet alle gereedschappen in huis, bedenk dan dat deze ook vaak te huur zijn bij een bouwmarkt. Daarmee knabbel je niet gelijk een boel geld van je verbouwbudget af. Nog slimmer is natuurlijk om gereedschap van iemand te lenen. Het spreekt voor zich dat je daar voorzichtig mee omgaat.

7. Subsidie voor een verbouwing

Wist je dat je voor sommige verbouwingen subsidie kunt aanvragen? Bijvoorbeeld voor energiebesparende maatregelen zoals zonnepanelen en een waterpompinstallatie. Sommige subsidies zijn landelijk geregeld en sommige subsidieregelingen verschillen per gemeente. Check de Energiesubsidiewijzer of je voor subsidie in aanmerking komt.

8. Ga zelf aan de slag!

Voor heel veel klussen heb je geen bouwvakkers nodig. Sloopwerk bijvoorbeeld, kun  je prima zelf doen. Met een paar vrienden en wat sloophamers is de klus zo geklaard. En dat bespaart heel wat uren aan mankracht. Heb je veel te slopen, denk dan aan een bouwcontainer. Bouwbakkie verhuurt verschillende maten en soorten bouwcontainers voor een voordelige prijs. Check de mogelijkheden op bouwbakkie.nl.

9. Ben je best wel handig?

Heb jij geen twee linkerhanden? Mooi, want je kunt vaak meer dan je zelf denkt! En daar bespaar je natuurlijk een hoop kosten mee. Op internet zijn enorm veel klustips te vinden. Vaak met video’s op YouTube waarop stap voor stap te zien is, hoe je een klus aanpakt.

10. Goedkoop kan duurkoop zijn

Het is uiteraard verstandig om op de kosten te letten, maar goedkoop kan ook duurkoop zijn. Kies voor een betere kwaliteit materialen en apparaten, als die nog een tijd mee moeten gaan. Over het algemeen hoef je deze minder snel te vervangen, is het risico op mankementen kleiner en bespaar je vaak ook nog op energiekosten.

Succes met je verbouwklus. Wil je meer verbouwtips? Lees dan de blogs van Bouwbakkie.

Lees meer artikelen

Ben je van plan een bouwcontainer te huren, dan moet je met een aantal dingen rekening houden. Van het kiezen van het soort afvalcontainer en de grootte daarvan tot zorgen voor voldoende ruimte en vergunningen. We geven je 7 praktische tips om rekening mee te houden als je een afvalcontainer bij Bouwbakkie huurt.

 29 jun 2018

Heb jij twee linkerhanden? Niet getreurd, er zijn genoeg mensen die weinig ervaring hebben met klusjes in en om het huis. Maar zoals het al eeuwenoude spreekwoord zegt: je bent nooit te oud om te leren. Vaak is het gewoon een kwestie van doen. Lees onze tips en je hebt nooit meer een klusser nodig! Nou ja, zeg nooit nooit ...

 20 apr 2018

Reviews

10
Jan E. 15 april 2024, Moerdijk Makkelijk en snel geregeld en geleverd.
8
Ronnie B. 15 april 2024, Roosendaal snelle levering
10
Richard T. 15 april 2024, Woerden Super service. Dank aan alle betrokkenen.
9.3

54.299 klanten geven ons gemiddeld een 9.3!

Bekijk alle reviews

Bekijk alle reviews

Online betalen via uw eigen bank