Deze website maakt gebruik van cookies

Om uw bezoek aan onze website optimaal te laten verlopen, maken wij gebruik van cookies. We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om social media-functies aan te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze social media-, advertentie- en analysepartners. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Natuurlijk vinden wij uw privacy belangrijk. Daarom kunt u de cookie-instellingen zelf beheren. Hoe wij omgaan met de gegevens die op basis van de geplaatste cookies verkregen zijn, leggen wij uit in onze cookie- en privacyverklaring.

48.378 klanten geven ons een 9,2! Lage all-in prijzen Incl. 8 weken huur Ook op zaterdag Voor 23:59 besteld? Maandag geleverd!
9,2
48.378 reviews
The Feedback Company
Hulp nodig? Bel: 072-7514090
48.378 geven ons een 9,2! Lage all-in prijzen Vandaag voor 23:59 besteld? Maandag geleverd! Incl. 8 weken huur Ook op zaterdag

Afvalcontainer online bestellenJeuken jouw handen om een grote zomerklus aan te pakken? Misschien heb je zelfs al een groot klusproject gepland staan? Je huis verbouwen, een nieuw terras aanleggen. Hoe groots je het ook aanpakt, één ding is zeker: waar geklust wordt, daar komt afval bij kijken!

Ben je van plan een bouwbak te huren, dan moet je met een aantal dingen rekening houden. Van het kiezen van het soort afvalcontainer en de grootte daarvan tot zorgen voor voldoende ruimte en vergunningen. We geven je 7 praktische tips om rekening mee te houden als je een afvalcontainer bij Bouwbakkie huurt.

 1. Hoe groot is het klusproject?
  Een simpele huis-, tuin en keukencontainer is voor de meeste grote klussen niet voldoende. Je hebt al snel een goede bouwcontainer nodig voor je bouwafval. Bij Bouwbakkie kun je bouwcontainers in allerlei maten huren. Van 3 m³ tot wel 15 m³. Voor de kleinere klussen is misschien een big bag van 1m³ al voldoende. Vind je het lastig om in te schatten hoe groot de bouwcontainer moet zijn? Onze medewerkers geven je graag advies.
 1. Wat voor afvalmateriaal brengt de klus met zich mee?
  Als je gaat verbouwen, brengt dit afvalmateriaal met zich mee. Dat kan één soort materiaal zijn, zoals puin. Maar ook verschillende afvalmaterialen zoals puin, hout én grofvuil. Veel materialen mogen bij elkaar in een bouwcontainer voor sorteerbaar afval, onze meest verhuurde bouwbak. Maar heb je maar één soort afval om af te voeren, bijvoorbeeld alleen puin, dan kun je daar een specifieke puincontainer voor huren. Kijk goed op bij de productdetails op de tabbladen "Toegestaan afval" en "Niet-togestaan afval" welke materialen respectievelijk wel en niet bij elkaar in de bak mogen.
 1. De kosten van een container
  Al onze containers hebben gunstige all-in prijzen. Dat wil zeggen inclusief 8 weken huur, bezorgen, ophalen, de verwerking van het afval en btw.
 1. De bouwbak, wat heb je nodig aan ruimte en ondergrond?
  Houd bij het kiezen van een plek voor de container rekening met de volgende zaken:
 • Zorg voor voldoende ruimte op het moment dat de bouwcontainer geplaatst en opgehaald wordt. Onze chauffeurs moeten zich achterwaarts kunnen manoeuvreren om de bouwbak te plaatsen en op te halen. Voor een bouwcontainer van 3 m³, 6 m³ en 10 m³ heb je over het algemeen één parkeerplaats nodig. En drie parkeerplaatsen op het moment dat ze geplaatst en opgehaald worden. Heb je een bouwcontainer van 15 m³ nodig? Dan moet je 6 parkeerplaatsen vrijhouden voor het plaatsen. De bouwcontainer van 15 m³ neemt zelf namelijk al 2 parkeerplaatsen in beslag. Ben je er niet zeker van hoeveel ruimte je vrij moet houden, neem dan contact op met onze klantenservice.
 • Check of de toegangsweg naar de locatie vrij is voor de vrachtwagen. Staan er geen lantaarnpalen of bomen in de weg?
 • Tip: informeer je buren van te voren om ergernissen te voorkomen!
 • De ondergrond moet stabiel, vlak en verhard zijn, zodat een (volle) zware container niet verzakt in de straat.
 • Je hoeft er overigens niet bij te zijn als de container afgeleverd wordt. Als je bij de bestelling in de opmerkingen aangeeft waar de container geplaatst moet worden, zorgen onze chauffeurs dat dit helemaal in orde komt!

 

 1. Misschien heb je een vergunning nodig
  Wil je een container huren en vraag je je af of je een vergunning nodig hebt? Op eigen terrein is het altijd toegestaan om een afvalcontainer te plaatsen. Hiervoor heb je geen vergunning nodig. Komt de container op gemeentegrond? Controleer dan van te voren even de regels van jouw gemeente. Meestal is voor een korte plaatsing een vergunning niet nodig, maar er zijn ook uitzonderingen. Dus vraag het voor de zekerheid even na.
 1. Hoe lang gaat de klus duren?
  De container mag je 8 weken voor je deur laten staan. Dat is meestal ruim voldoende voor een klusproject. Gaat je verbouwproject toch langer duren, dan kun je de huur van de bouwcontainer eenvoudig verlengen. Laat dit ons dan even weten. De extra kosten buiten de huurperiode van 8 weken zijn € 7,50 incl. BTW per week. Dat valt mee, toch?
 1. Heb je deze zomer een container nodig? Bestellen bij Bouwbakkie doe je zo!
  Heb je een bouwcontainer nodig waar je deze zomer al je bouwafval van je klusproject in kwijt kunt? Op onze website vind je een overzicht van alle maten en soorten bouwcontainers en big bags. Deze bestel je eenvoudig en snel op bouwbakkie.nl. Geef opdrachten voor het plaatsen en het afvoeren op tijd door. Binnen één dag kunnen we al een bouwcontainer bij je plaatsen! Ook op zaterdag.

Zit je toch nog met een vraag, neem gerust contact met ons op!

Reacties

 Paul Wielinga   
Goedendag,Ik heb mijn sloopafval van de zolder al buiten op de oprit staan. Ik zou een bak van max. 3 M3 nodig hebbenvoor het volgende afval: Betonpuin ca. 300kg, gipsplaat snijfafval, vloerbedekking met ondervloer en wat zaagafval houten palen.De container kan ik in een half uur beladen en dan hij weer weg, dus hoeft niet te blijven staan. Wat zouden de kosten zijn in dat geval? Ik woon in Voorthuizen, 3781 AD

Lees meer artikelen

Sinds de oprichting van Bouwbakkie in 2009 hebben we heel wat afval verwerkt. Overal in Nederland brengen wij bouwcontainers op de plaats van bestemming en halen we ze op het gewenste tijdstip weer op. Van Enumatil tot Hippolytushoef! Tijd voor wat leuke feitjes en handige weetjes over Bouwbakkie op een rij.

 16 jul 2018

Een verbouwing kost altijd veel. Veel tijd, veel energie, maar zeker ook veel geld. Denk aan je materialen, de uren van de bouwvakkers, misschien heb je zelfs wel tijdelijk een ander onderkomen nodig tijdens een grote verbouwing. Wil je zorgen dat de kosten niet de pan uitrijzen? Lees dan onze tips om je verbouwklus goedkoper te maken.

 13 jun 2018

Reviews

8
Cathrine v. L. 19 augustus 2022, Haarlem vriendelijke chauffeur, goede communicatie
10
Kadiriye B. 19 augustus 2022, Rotterdam Super Top dienst, aardige chauffeur en natuurlijk snelle levering.
8
Michelle H. d. W. 19 augustus 2022, Hazerswoude-Dorp Snelle levering Geplaatst waar gevraagd.
9.2

48.378 klanten geven ons gemiddeld een 9.2!

Bekijk alle reviews

Bekijk alle reviews

Online betalen via uw eigen bank