Wij gebruiken cookies
Lage all-in prijzen Voor 23:59 besteld? Morgen geleverd! Incl. 8 weken huur Door heel Nederland Ook op zaterdag
9,2
33.398 reviews
The Feedback Company
Hulp nodig? Bel: 072-7514090

Reclying afval op school Ons afval hergebruiken is niet nieuw. Al op de lagere school zijn we bezig met het hergebruiken van alledaagse materialen. Bij Bouwbakkie doen wij ook graag aan recyclen. Weliswaar niet zelf, maar wel onze afvalverwerkingspartners.

Zo wordt er van het afval dat wij via onze afvalcontainers ophalen het volgende gemaakt:

  • Spaanplaat en pallets van onbehandeld, ongelakt en niet geïmpregneerd afvalhout
  • Groene energie van houtafval
  • Puin wordt verwerkt tot nieuwe stenen of als fundering voor wegen
  • Groenafval wordt o.a. verwerkt tot compost
  • Energie van onder andere bouw- en sloopafval
  • Biomassa van groen- en snoei afval

Des te beter afval gescheiden wordt ingezameld, des te beter kan er gerecycled worden. En in Nederland zijn wij al erg goed bezig het scheiden van afval. 

Dat er een ware kunstvorm rondom afval bestaat ontdekten wij via bijvoorbeeld recyclart.org of het kunstproject SkipWaste van de Britse kunstenaar Olivier Bischop-Young. Ook op Pinterest is een ware collage te vinden over SkipWaste

Mobiele tuin Mobiele halfpipe Mobiele campingplaats

 

Hebt u nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten!

Reacties

 Pimo   
Erg goed dat er veel materialen gerecycled worden. Dat puin verwerkt wordt tot asfalt had is eerder gehoord. Hoe er energie wordt gehaald uit sloopafval vind ik moeilijker voor te stellen. Leuke collages trouwens.

Lees meer artikelen

Ken je dat gevoel? Dat gevoel van ‘ik ben klaar met de winter; kom maar op met de lente!’. Wij zetten de top 10 voorjaarsklussen voor je op een rij. Dan kun je alvast aan de bak!

 10 mrt 2017

De gekleurde kliko containers staan in de tuin en de dagelijkse afvalscheiding wordt langzamerhand een normale gang van zaken in Nederland. Maar bij een verbouwing storten we gewoon alles in de afvalcontainer. Moet dat niet gescheiden worden?

 24 nov 2016