Deze website maakt gebruik van cookies

Om uw bezoek aan onze website optimaal te laten verlopen, maken wij gebruik van cookies. We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om social media-functies aan te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze social media-, advertentie- en analysepartners. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Natuurlijk vinden wij uw privacy belangrijk. Daarom kunt u de cookie-instellingen zelf beheren. Hoe wij omgaan met de gegevens die op basis van de geplaatste cookies verkregen zijn, leggen wij uit in onze cookie- en privacyverklaring.

51.324 klanten geven ons een 9,3! Lage all-in prijzen Incl. 8 weken huur Ook op zaterdag Voor 23:59 besteld? Maandag geleverd!
9,3
51.324 reviews
The Feedback Company
51.324 geven ons een 9,3! Lage all-in prijzen Vandaag voor 23:59 besteld? Maandag geleverd! Incl. 8 weken huur Ook op zaterdag

Sinds de oprichting van Bouwbakkie op 6 maart 2009 hebben we heel wat afval verwerkt. Overal in Nederland brengen wij bouwcontainers op de plaats van bestemming en halen we ze op het gewenste tijdstip weer op. Van Enumatil tot Heerhugowaard en van Hippolytushoef tot bij jou voor de deur! In dit artikel zetten we leuke feitjes en handige weetjes over Bouwbakkie voor je op een rij.

73.000 ton

Gemiddeld verwerken we zo’n 73.000 ton afval per jaar. Dat is heel wat! Gelukkig kan 90% van al het afval weer gerecycled worden naar nieuwe grondstoffen voor diverse doeleinden.

Nummer 1

De meest gekozen bouwcontainer bij Bouwbakkie is die voor bouw- en sloopafval. Bouw- en sloopafval ontstaat tijdens het verbouwen van een woning of pand. Het bestaat voornamelijk uit hout, plastic, gips, glas, steen, papier en metalen.

0% zand

Zand of grond mag je niet afvoeren in een bouwcontainer voor gemengd bouw- en sloopafval. Dit moet je apart afvoeren in een container die geschikt is voor grond. In een container voor schoonpuin mag je overigens wel zand afvoeren, maximaal 10% van de inhoud. Grond- en tuinaarde is hierin weer niet toegestaan. Zie ook onze vragen in de FAQ.

Meer dan 50% schoon puin

Tip: Heb je meer dan 50% aan puin als bouwafval, dan ben je vaak voordeliger uit met een container voor schoon puin. Schoon puin is steen dat vrijkomt bij bouw- en sloopwerkzaamheden. Zoals bakstenen, tegels, dakpannen, (gewapend) beton en gips.

396 containers

Het hoogste aantal bestelde containers door één klant is maar liefst 396 stuks. De eerste container door deze klant is besteld in 2015.

Afvalcontainer te vol geladen20 centimeter

Een bouwcontainer mag je tot maximaal 20 centimeter boven de rand vol laden. Dat heeft een belangrijke reden, want zo blijft de vracht veilig ín de container tijden het transport. Verkeersveiligheid vinden wij erg belangrijk, dus als de chauffeur ter plekke een te hoog beladen container aantreft, dan zijn wij gedwongen die te laten staan en worden er loze ritkosten van € 50 in rekening gebracht. Dat is zonde, toch? 

Bestel vóór 23.59 uur

Bestel je op werkdagen voor 23:59 uur een container? Dan kunnen wij de volgende dag jouw container al leveren! Bestel je een container voor 16:00 uur? Dan kun  je ook nog de bezorgtijd van jouw voorkeur opgeven: vroeg, ochtend of middag. Bij vroege levering plaatsing we tussen 07:00 en 10:00 uur, een ochtendlevering is tussen 7:00 en 12:00 uur en in de middag bezorgen we tussen 12:00 en 18:00 uur. We proberen altijd rekening te houden met jouw voorkeur. Bestel je na 16.00 uur dan plaatsen we de bouwcontainer tussen 7:00 en 18:00 uur.
 

Vrijdag vóór 16:00 uur

Wist je dat het bij Bouwbakkie ook mogelijk is om de container op zaterdag te laten plaatsen? Plaats dan uiterlijk op vrijdag voor 16:00 jouw bestelling op Bouwbakkie.nl. De container wordt op zaterdag alleen in de ochtend tussen 07:00 en 12:00 uur geplaatst.
 

Ophalen binnen 2 werkdagen

Kan de volle bouwcontainer weer opgehaald worden? Vul dan op bouwbakkie.nl het ophaalformulier in. De link naar het ophaalformulier is ook te vinden in de bevestigingsmail die je hebt ontvangen. Je kunt  zelf een ophaaldatum kiezen, maar dat is een indicatie. We streven ernaar de container binnen 2 werkdagen op te halen tussen 7:00 en 18:00 uur.

Big Bags in 1-2 werkdagen

Naast bouwcontainers kun je bij Bouwbakkie ook Big Bags en BiggerBags bestellen. Deze worden binnen 1 tot 2 werkdagen geleverd via een pakketdienst. De pakketdienst bezorgt ook op zaterdag.

Van 3 m³ tot 15 m³

Op bouwbakkie.nl kun je eenvoudig een bouwcontainer bestellen van 3 m³ tot wel 15 m³. De afvalcontainers met een inhoud van 3 m³ en 6 m³ zijn geschikt voor kleine klussen in en om het huis en passen op één parkeerplaats. Heb je een grote verbouwklus? Kies dan voor een afvalcontainer met een inhoud van 10m³ of 15m³. Deze afvalcontainers nemen twee parkeerplaatsen in beslag. Hieronder vind je de verschillende maten containers met de afmetingen erbij. 

Inhoud

Lengte

Breedte

Hoogte

3 m³

230

143

135

6 m³

365

180

110

10 m³

360

180

155

G10 m³

365

180

200

15 m³

600

230

110

Vragen? Bel 072-7514090

Op onze website bouwbakkie.nl vind je nog meer praktische informatie en veel gestelde vragen over onze bouwcontainers en Big Bags. Heb je toch nog een vraag, bel gerust onze klantenservice op het telefoonnummer 072-7514090. 

Reacties

 pim   
Dankjewel voor dit artikel met feitjes over de geleverde diensten van jullie bedrijf. Bijzonder dt een klant bijna vierhonderd containers heeft besteld. op zo'n manier gaan de zaken wel goed! Hartstikke bedankt voor de inzet.

Lees meer artikelen

Bouwbakkie.nl is verbouwd. Je kijkt nu naar een gloednieuwe website! De vernieuwingen zitten voornamelijk in het uiterlijk van de website, de service en functionaliteiten zijn nog precies zoals jullie gewend zijn. Gemakkelijk en snel! We nemen je hieronder mee in alle vernieuwingen en leggen uit waarom we hiervoor gekozen hebben.

  1 aug 2018

Ben je van plan een bouwcontainer te huren, dan moet je met een aantal dingen rekening houden. Van het kiezen van het soort afvalcontainer en de grootte daarvan tot zorgen voor voldoende ruimte en vergunningen. We geven je 7 praktische tips om rekening mee te houden als je een afvalcontainer bij Bouwbakkie huurt.

 29 jun 2018

Reviews

8
Rene v. E. 1 juni 2023, Amersfoort Goede informatie over welke container geschikt is voor welk type afval. Plaatsing container...
10
Patrick v. k. 1 juni 2023, Heerlen Vriendelijke en behulpzame chauffeur
8
Jeroen v. D. 1 juni 2023, Badhoevedorp Snelle service
9.3

51.324 klanten geven ons gemiddeld een 9.3!

Bekijk alle reviews

Bekijk alle reviews

Online betalen via uw eigen bank