Deze website maakt gebruik van cookies

Om uw bezoek aan onze website optimaal te laten verlopen, maken wij gebruik van cookies. We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om social media-functies aan te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze social media-, advertentie- en analysepartners. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Natuurlijk vinden wij uw privacy belangrijk. Daarom kunt u de cookie-instellingen zelf beheren. Hoe wij omgaan met de gegevens die op basis van de geplaatste cookies verkregen zijn, leggen wij uit in onze cookie- en privacyverklaring.

48.378 klanten geven ons een 9,2! Lage all-in prijzen Incl. 8 weken huur Ook op zaterdag Voor 23:59 besteld? Maandag geleverd!
9,2
48.378 reviews
The Feedback Company
Hulp nodig? Bel: 072-7514090
48.378 geven ons een 9,2! Lage all-in prijzen Vandaag voor 23:59 besteld? Maandag geleverd! Incl. 8 weken huur Ook op zaterdag

De herfst is de periode waarin alle grote tuinklussen worden uitgevoerd. Voor de echte tuinier is dit een fantastische periode, voor mensen die wat minder van tuinieren houden kan het niet snel genoeg winter worden. Maar wat moet je eigenlijk allemaal in je tuin doen om hem winterklaar te maken? 

Tip 1: het gazon

Het gazon heeft deze zomer overuren gedraaid door het mooie weer.  Het is daarom belangrijk dat het gazon in de herfst en winter tijd heeft om te herstellen. We raden je daarvoor aan het gazon voor de winter nog een laatste keer te maaien. Nadat je het gazon gemaaid hebt is het goed om deze nog een keer te bemesten en om eventueel de kale plekken bij te zaaien. Is er na deze droge en warme zomer nog maar weinig over van je gazon? Leg dan een nieuw gazon aan. Je kunt hierbij kiezen voor nieuwe graszoden of voor het opnieuw inzaaien van het gazon met graszaad. Het voordeel van graszoden is dat deze al sterk en voorgekweekt zijn, waardoor zij geen hinder ondervinden van eventuele vroeg vorst. 

Tuinafval Tip 2: planten
In de meeste tuinen staan verschillende soorten planten met een verschillende levensduur. Je hebt planten die maar een jaar bloeien, die kunnen in de herfst uit de grond worden gehaald. Ook heb je planten die twee of meer jaren bloeien, deze moeten worden teruggesnoeid. De vuistregel voor het snoeien is: wanneer planten bloeien in juni of later, kunnen ze in de herfst gesnoeid worden. Bloeien ze eerder dan juni, dan worden ze in andere jaargetijden gesnoeid. Daarnaast bestaan er ook nog een aantal planten die kwetsbaar zijn in de winter. Het is daarom aan te raden om vorstgevoelige planten te beschermen  met doeken, stro of dennentakken. Heb je planten buiten in een pot staan? Zet deze dan ergens in een schuur en verplaats ze in het voorjaar weer naar buiten.

Tip 3: losse herfstbladeren
De bladeren aan de bomen hebben in de herfst de meest prachtige kleuren, geel, rood, roze en oranje. Maar wanneer al die bladeren over de grond verspreid zijn, wordt het tijd om ze op te ruimen. Wanneer je de bladeren de hele winter laat liggen is dat slecht voor je gazon en kunnen de paden bij vorst spekglad worden. Alle losse bladeren kun je bij elkaar harken maar je kunt natuurlijk ook gebruik maken van een bladblazer. Heb je alle bladeren bij elkaar, dan kun je ze op een grote hoop vegen en in een Bouwbakkie Big Bag voor tuinafval stoppen.

Tip 4: bollen planten
Als je in het voorjaar wilt genieten van een tuin vol bloemen dan kun je het beste in de herfst bloembollen zoals tulpen, narcissen en krokussen in de tuin planten. Om hier zo min mogelijk graafwerk aan te pas te laten komen kun je hiervoor gebruik maken van een bollensteker. Deze zorgt ervoor dat je een keurig rond gat in de grond hebt waardoor je heel snel en gemakkelijk je bollen poot. 

Tip 5: snoeien heggen en heesters
Heesters, struiken en heggen kunnen het beste voor de winter gesnoeid worden. Houd hierbij aan dat je struiken en heesters met ongeveer driekwart terugsnoeit. En wil je nu niet dat je hele tuin of terras vol ligt met snoeiafval? Bestel dan eenvoudig een container of Big Bag voor groenafval . Wil je specifiek snoeiadvies voor bijvoorbeeld buxus? Vraag het na bij een hovenier of een tuincentrum in de buurt. 
 
Groenafval
Tip 6: het tuinpad
De herfst is ook de perfecte tijd om het tuinpad onder handen te nemen. Om het pad goed winterklaar te maken, moeten alle randjes van het gazon en alle overhangende planten worden gesnoeid. Daarna is het verstandig om het pad goed schoon te spuiten, zodat je geen glibberige vastgevroren onderlaag op het pad hebt in de winter. Ook is het verstandig te controleren of de tegels nog goed stevig liggen. 
 
Met deze 6 tips heb je de tuin zo winterklaar. Daarnaast kun je ook nog wat extra herfst tinten aan je tuin toevoegen, zoals vogelhuisjes en pindaslingers ophangen, een herfstkrans aan de deur hangen, lampjes ophangen en pompoenen en kalebassen die je als versiering op een tuintafel of in een mooie mand in de tuin kunt leggen. 

Direct aan de slag en een groenafval container huren? 
Wil je direct aan de slag en heb je een container of big bag nodig voor je groen- en tuinafval? Bestel deze eenvoudig online. Wij zorgen dat de container op het door jou gewenste tijdstip klaarstaat. Zit de container vol, dan kun je dit bij ons melden en dan halen we jouw tuinafval weer op.
 
Bouwbakkie wenst je een fijne herfst toe!
 

 

Lees meer artikelen

Fantastisch! Je hebt een kavel op een prachtige plek kunnen kopen. Het enige minpuntje is dat er een oud en vervallen huis op staat. Niets wat lijkt op jouw droomhuis dat je in gedachten hebt.

Dat wordt dus slopen! Om de kosten enigszins te drukken, besluit je de afbraakwerkzaamheden zelf te doen. Want slopen, dat kan toch niet zo moeilijk zijn?

Met de tips van Bouwbakkie kun jij direct aan de slag!

 20 feb 2019

Rekening houden met het milieu is niet altijd het eerste waar je aan denkt bij een grote klus. Maar wist je dat bij verbouwingen behoorlijk wat zaken belastend kunnen zijn voor het milieu?

Wij geven je 10 tips & trucs waar je rekening mee kunt houden om duurzaam en milieubewust te klussen.

 21 aug 2018

Reviews

8
Cathrine v. L. 19 augustus 2022, Haarlem vriendelijke chauffeur, goede communicatie
10
Kadiriye B. 19 augustus 2022, Rotterdam Super Top dienst, aardige chauffeur en natuurlijk snelle levering.
8
Michelle H. d. W. 19 augustus 2022, Hazerswoude-Dorp Snelle levering Geplaatst waar gevraagd.
9.2

48.378 klanten geven ons gemiddeld een 9.2!

Bekijk alle reviews

Bekijk alle reviews

Online betalen via uw eigen bank