54.022 klanten geven ons een 9,3! Lage all-in prijzen Incl. 8 weken huur Ook op zaterdag Voor 23:59 besteld? Dinsdag geleverd!
9,3
54.022 reviews
The Feedback Company
Hulp nodig? Bel: 072-7514090
54.022 geven ons een 9,3! Lage all-in prijzen Vandaag voor 23:59 besteld? Dinsdag geleverd! Incl. 8 weken huur Ook op zaterdag
Fantastisch! Je hebt een kavel op een prachtige plek kunnen kopen. Het enige minpuntje is dat er een oud en vervallen huis op staat. Niets wat lijkt op jouw droomhuis dat je in gedachten hebt. Dat wordt dus slopen! Om de kosten enigszins te drukken, besluit je de afbraakwerkzaamheden zelf te doen. Want slopen, dat kan toch niet zo moeilijk zijn? Met de tips van Bouwbakkie kun jij aan de slag!
Denk aan je veiligheid
Je kunt nogal wat tegenkomen bij het gedeeltelijk of volledig slopen van je huis. Een slecht dak, kozijnen met houtrot, zwakke vloeren, onveilige elektra, glas, een beschimmelde badkamer, een keuken waar de kastjes halfstok aan de muur hangen. Het is te allen tijde belangrijk dat je met beleid gaat slopen. Dus denk aan je eigen veiligheid en die van de hulptroepen die je hebt ingeschakeld. Kan het slopen beginnen?
Verbouwplannen

  • Zorg dan dat je goede bescherming hebt voor je hoofd en voeten. Er kan zomaar een stuk muur op je voet vallen. En gebruik een mondkapje, zeker als je in beschimmelde ruimtes werkt.
  • Maak eerst het hele huis leeg als er nog meubels in staan. Daardoor krijg je meer bewegingsruimte en is het risico op vallen of struikelen kleiner.
  • Sluit gas, elektriciteit en wateraansluiting tijdelijk af. Zo voorkom je gevaarlijke situaties.
  • Start met het afbreken van het glaswerk. Doe jedit niet, dan loop je het risico dat door andere sloopwerkzaamheden onverhoopt de glasscherven door de lucht vliegen.
Wees niet te enthousiast, maar bereid je goed voor
Veel mensen denken: ‘Slopen? Dat kan ik zelf wel.’ Maar let op. Je kunt met beleid slopen of teveel slopen waardoor je juist schade aanricht. Denk bijvoorbeeld aan draagmuren. Zomaar de eerste de beste muur eruit slopen is geen goed idee. Want sommige muren zijn draagmuren. En het woord zegt het al: die hebben een dragende functie. Vaak kun je een bouwtekening opvragen bij de gemeente of makelaar. Daarop kun je goed zien wat er wel of niet kan qua sloopwerkzaamheden. Heb je een opknaphuis? Schakel dan een architect of bouwexpert in die met een goed plan komt, zodat jij weet waar je aan begint. 
 
Sloopmelding nodig?
In sommige gevallen moet je een sloopmelding doen bij de gemeente waarin het huis staat. Een sloopmelding is nodig als je asbest in of rondom je woning wilt (laten) verwijderen of als een monument afgebroken moet worden. Dan is vaak ook weer een omgevingsvergunning nodig. Het kan zelfs voorkomen dat er beschermde plant- of diersoorten zoals vleermuizen verborgen zitten in spouwmuren. Dan moet je een ontheffing bij de provincie aanvragen. Check dit van tevoren goed! 

Verbouw je keuken
Slim omgaan met sloopafval
Je huis slopen, betekent automatisch dat je veel bouwafval hebt. Van puin en steen, tot metaal, hout en allerlei andere materialen. Onze tip is om met beleid je huis te strippen. Zorg dat je de sloopwerkzaamheden een beetje per materiaalsoort kunt inplannen. Daardoor kun je je bouwafval namelijk goed sorteren. Het meeste bouwafval kun je waarschijnlijk wel kwijt in een bouwcontainer voor gemengd bouwafval. Maar heb je bijvoorbeeld veel groenafval of enorm veel puin, dan loont het om daar een aparte bouwcontainer of bigbag voor te huren.  
 
Hulp en advies nodig?
Soms pakt het toch niet helemaal uit zoals je bedacht had. Bedenk dan dat je altijd nog een aannemer of sloopbedrijf in kunt zetten. Heb je advies nodig over de grootte of het soort bouwcontainer? We helpen je graag verder zodat je snel aan de slag kunt! 

Bouwbakkie wenst je veel succes met je afbraakwerkzaamheden!

 

Reacties

 Marloes   
Wij hebben maandag een huisraad opruim container besteld, maar ik kan nergens vinden of ee ook een paar autobanden in mogen. Het staat nergens dat dat niet mag. Klipt dat?GroetMarloes
 Bouwbakkie   
Beste Marloes, Autobanden mogen niet in de grofvuil container aangeboden worden, ook niet in een container ten behoeven van een andere afvalsoort. Je kunt dit vinden op onze website bij de afvalstroom grofvuil en dan in de niet toegestaan afval lijst. Met vriendelijke groet, Bouwbakkie

Lees meer artikelen

Bij Bouwbakkie krijgen we regelmatig de vraag van televisie producenten of we ergens een container kunnen plaatsen voor een bouw- en/of verbouwprogramma. Begin dit jaar kreeg Bouwbakkie deze vraag van Net5, waar ze aan de slag gingen met de opnames voor een nieuw tv programma Hotel Rules, een spin-off van het bekende programma House Rules.

De draaidagen van Hotel Rules zitten er inmiddels op en de uitzendingen zijn vanaf woensdag 15 mei, elke woensdag om 20:30 uur te zien op Net5.

 13 mei 2019

De herfst is de periode waarin alle grote tuinklussen worden uitgevoerd. Voor de echte tuinier is dit een fantastische periode, voor mensen die wat minder van tuinieren houden kan het niet snel genoeg winter worden.

Wij geven je 6 tips om je tuin winterklaar te maken in de herfst.

 25 sep 2018

Reviews

10
Levi v. W. 29 maart 2024, Santpoort-Noord Makkelijk te bestellen en snel geleverd.
8
Arno d. H. 29 maart 2024, Monnickendam Vriendelijke bezorging
8
Rianto K. 29 maart 2024, Lelystad Prima periode en mogelijkheid tot verlenging
9.3

54.022 klanten geven ons gemiddeld een 9.3!

Bekijk alle reviews

Bekijk alle reviews

Online betalen via uw eigen bank