Gepland onderhoud | 24 april 2024

Op woensdag 24 april 2024 hebben we onderhoud van 17 uur tot 19 uur. Op dat moment kunnen er geen containers besteld worden. Excuses voor het ongemak!

54.359 klanten geven ons een 9,3! Lage all-in prijzen Incl. 8 weken huur Ook op zaterdag Voor 23:59 besteld? Maandag geleverd!
9,3
54.359 reviews
The Feedback Company
54.359 geven ons een 9,3! Lage all-in prijzen Vandaag voor 23:59 besteld? Maandag geleverd! Incl. 8 weken huur Ook op zaterdag

Rekening houden met het milieu is niet altijd het eerste waar je aan denkt bij een grote klus. Maar wist je dat bij verbouwingen behoorlijk wat zaken belastend kunnen zijn voor het milieu? Als je gaat klussen, heb je de keuze uit verschillende soorten materialen en producten. Ook de manier waarop je verbouwt, kan een groot verschil maken. We geven je 10 tips & trucs waar je rekening mee kunt  houden om milieubewust te klussen.

Tip #1 - Kies voor milieuvriendelijk materiaal

Bouwmaterialen zijn in verschillende kwaliteiten te koop. Kies niet-giftige, duurzaam geproduceerde of gerecyclede materialen. Deze hebben veel minder energie gekost bij de verwerking. Zo is hout wat ver van huis vandaan komt, meestal niet zo duurzaam. Beter is hout uit Europa en nog beter als het een kwaliteitskeurmerk heeft.

Do it YourselfTip #2 - Geef bouwmateriaal een tweede leven

Je kunt je bouwmaterialen natuurlijk nieuw inslaan, maar bij een kringloopwinkel, op marktplaats of bij een specialist zijn vaak ook nog mooie tweedehands materialen te vinden. Deze zijn prima voor een tweede leven te gebruiken. Beeld je maar eens in hoe mooi een oude tegelvloer in je gang of keuken kan staan.

Tip #3 - Doe verantwoord je inkopen

Heb jij ook de neiging om ruim in te kopen? Beter voor het milieu is om zo nauwkeurig mogelijk te kopen wat je nodig hebt. Hiervoor geldt de gouden klusregel: meten is weten. Maak een lijstje met afmetingen en stem daar de hoeveelheden die je nodig hebt op af. Bijhalen kan altijd nog. Houd je toch nog spullen over, kijk dan of je het nog terug kunt  brengen of bedenk er iets creatiefs mee.

Schilder groen en milieubewustTip #4 - Schilder zo veel mogelijk ‘groen’

Niet letterlijk groen natuurlijk. Kies voor een goede ondergrond, in combinatie met een goed dekkende verf. Daardoor hoef je minder vaak te schilderen. Dat is niet alleen goed voor het milieu, het scheelt je ook veel tijd en geld. Lege verfblikken of verfrestanten lever je natuurlijk in bij het chemisch afvalpunt in jouw gemeente.  

Tip #5 - Kwasten schoonmaken

Zit de verfklus er op? Maak je kwasten dan goed schoon zodat je ze later nog een keer kunt  gebruiken. De manier waarop je je kwasten milieuvriendelijk schoonmaakt, hangt af van het soort verf dat je hebt gebruikt.

Maak de kwasten niet direct schoon onder de kraan! Schraap eerst de meeste verf er af. Heb je verf op waterbasis gebruikt? Laat je kwasten dan een paar uurtjes weken in een bak warm water en droog ze daarna goed af. Kwasten met verf op basis van terpentine maak je schoon door een leeg potje met een laagje terpentine te vullen. Dep aan de zijkant de haren van je kwasten schoon en laat de kwasten vervolgens nog een paar uur in de terpentine weken. Droog ze daarna met een schone doek en je kwasten zijn weer prima bruikbaar voor de volgende verfklus.

Tip #6 - Groene aanslag reinigen

Na de winterperiode zijn je terrastegels en houten schutting meestal weer voorzien van een groene laag die je liever niet wilt. Ga niet met schoonmaakazijn of chemische reinigers aan de slag. Dat vinden de dieren in je tuin niet zo leuk. Beter is een emmer met heet water te vullen. Met een borstel schrob je het grootste deel al weg. De zon doet de rest van het werk. Het is een kwestie van een beetje geduld, maar dan is je tuin is weer groene aanslag vrij.

Huis isolerenTip #7 - Isoleren

Een goed geïsoleerd huis is in alle opzichten beter. Je leefomgeving is veel comfortabeler, je hoeft minder te stoken, waardoor het veel milieuvriendelijker is én je bespaart ook nog eens enorm in energiekosten. Lees hier onze tips voor een goed geïsoleerd huis.

Tip #8 - Pas op voor asbest

Ga je een ouder huis of pand verbouwen, dan heb je kans dat je asbest tegenkomt. Asbest is zeer schadelijk voor je gezondheid en het milieu en moet op professionele wijze verwijderd en afgevoerd worden. Weet je niet 100% zeker of er kans op asbest is, schakel hier dan een specialistisch bedrijf voor in. Voorkomen is beter dan genezen.

Tip #9 - Voer je  bouwafval netjes af

Bij een groot (ver)bouwproject komt ongetwijfeld veel bouwafval vrij. Zorg ervoor dat je het bouwafval netjes afvoert. Bouwbakkie verhuurt verschillende soorten en maten bouwcontainers. Op milieuvriendelijke wijze verwerken wij vervolgens weer jouw bouwafval. Daar kun je van op aan!

Tip #10 - Duurzame apps – helemaal van deze tijd

Tegenwoordig zijn er heel wat handige websites en zelfs apps die praktische tips geven over milieuvriendelijk en duurzaam verbouwen. Check voordat je gaat beginnen, hoe jij duurzaam aan je verbouwklus kunt werken. 

Door duurzame en bewuste keuzes te maken voor, tijdens en na een klus, kunnen we allemaal ons steentje bijdragen aan een schoner milieu.

Lees meer artikelen

De herfst is de periode waarin alle grote tuinklussen worden uitgevoerd. Voor de echte tuinier is dit een fantastische periode, voor mensen die wat minder van tuinieren houden kan het niet snel genoeg winter worden.

Wij geven je 6 tips om je tuin winterklaar te maken in de herfst.

 25 sep 2018

Bouwbakkie.nl is verbouwd. Je kijkt nu naar een gloednieuwe website! De vernieuwingen zitten voornamelijk in het uiterlijk van de website, de service en functionaliteiten zijn nog precies zoals jullie gewend zijn. Gemakkelijk en snel! We nemen je hieronder mee in alle vernieuwingen en leggen uit waarom we hiervoor gekozen hebben.

  1 aug 2018

Reviews

10
Mmm V. 20 april 2024, Sevenum Snelle goede levering
10
Lex v. L. 20 april 2024, Molenhoek snelle levering big bag
10
Isa v. W. 20 april 2024, Rotterdam Netjes op tijd.
9.3

54.359 klanten geven ons gemiddeld een 9.3!

Bekijk alle reviews

Bekijk alle reviews

Online betalen via uw eigen bank