53.564 klanten geven ons een 9,3! Lage all-in prijzen Incl. 8 weken huur Ook op zaterdag Voor 23:59 besteld? Maandag geleverd!
9,3
53.564 reviews
The Feedback Company
53.564 geven ons een 9,3! Lage all-in prijzen Vandaag voor 23:59 besteld? Maandag geleverd! Incl. 8 weken huur Ook op zaterdag
Heb jij de droom om energieneutraal te wonen? Een woning die net zoveel of zelfs meer energie opwekt dan je nodig hebt? Het is helemaal niet ondenkbaar dat deze droom uitkomt. Het vereist alleen een hele goede voorbereiding, planning en uitvoering om met Nul op de Meter (NOM) te wonen. Maar het resultaat is dat meer dan waard: een huis waarin je nog jaren comfortabel, duurzaam en betaalbaar kunt wonen! Bouwbakkie geeft je een aantal tips hoe jij deze uitdaging kunt realiseren.

NOM wonen, wat is dat eigenlijk?
Nul Op de Meter wonen houdt in dat je heel duurzaam in een energieneutraal huis kunt wonen. Een huis dat over een heel jaar genomen evenveel energie verbruikt als oplevert. De energie die je namelijk met een NOM-woning opwekt, gebruik je weer voor het verwarmen van je huis, voor warm water, voor het ventileren van je huis en voor alle apparaten die je gebruikt. 

In een keer verbouwen of stap voor stap
Het is een behoorlijke investering om je huis helemaal te verbouwen. Afhankelijk van je budget kun je je huis in één keer verbouwen of het stapsgewijs aanpakken. We adviseren je om je goed te laten informeren waarmee je het beste kan beginnen met het budget dat je hebt. Stap voor stap maak jij je huis energieneutraal!
 
Energie besparen begint met een goede isolatie
Energiezuiniger verbouwen
Wist je dat via het dak van een oud huis wel 30% van de energie verloren gaat? Woon je in een ouder huis, dan bespaar je al snel heel wat energie als je je huis goed isoleert. Want een goede dakisolatie, binnenmuurisolatie en spouwisolatie zorgt voor een veel hogere isolatiewaarde. Bijkomend voordeel is dat je leefklimaat er ook meteen op vooruit gaat. En als je toch lekker bezig bent, vergeet dan je vloer niet. Je bespaart niet alleen een boel energie, voor je voeten voelt het ook gelijk een stuk fijner aan!
 
Voor welke verwarmingsoplossing ga jij?
Heb je alle isolatiemaatregelen in kaart gebracht? Laat je dan informeren welke verwarmingsoplossing het beste bij jouw situatie past. Er is tegenwoordig van alles mogelijk; van een warmtepomp tot een hybride warmtepomp in combinatie met een CV-ketel. En dit weer in combinatie met een warmte-terug-winsysteem. Goed isoleren betekent ook goed ventileren en zo’n warmte-terug-winsysteem zorgt voor een prettige ventilatie van je huis. Het gebruikt de vertrekkende warme lucht om de frisse lucht tijdens de aanvoer te verwarmen. Je bespaart zo energie en je leefomgeving in huis is veel gezonder. 
 
Je eigen energie opwekken met zonnepanelen
Wil je gasloos wonen, dan vraagt dit natuurlijk ook om heel wat meer elektriciteit. Hiervoor wordt vaak het volledige dakoppervlak benut met zonnepanelen. Informeer goed wat nodig is voor bijvoorbeeld de warmtepomp, de warmte-terug-wininstallatie en voor het energieverbruik van je apparaten, zoals koken op inductie. Als je de isolatiemaatregelen combineert met een goede verwarmingsoplossing en je plaatst ook nog voldoende zonnepanelen op je dak om energie op te wekken, dan kom je al een heel eind in de richting van jouw energieneutrale woning.  
 
Glas, glas en nog eens glas
Vervolgens is er nog winst te behalen door je ramen te vervangen met HR++ of zelf driedubbel glas. Driedubbel glas is tegenwoordig nauwelijks duurder dan HR++ glas. Dus zeker de moeite waard om dit even na te gaan. Let op dat je er soms niet aan ontkomt om ook je kozijnen te vervangen. Maar dat het eindresultaat uiteindelijk een goede isolatiewaarde heeft, staat als een paal boven water!

Vervang je oude apparatuur
Wist je trouwens dat oude apparatuur veel energie verbruikt? Is er nog wat over in het verbouwingspotje, loop dan al je apparatuur eens na en kijk wat aan vervanging toe is. Veel apparaten zijn tegenwoordig een stuk zuiniger qua elektriciteitsverbruik dan toen. Die investering verdien je dus al snel terug.
 
Jouw bouwafval, onze zorg
Je huis verbouwen naar een Nul Op de Meter woning brengt niet alleen een behoorlijke investering met zich mee, er komt ongetwijfeld ook veel bouwafval vrij. Begin je aan deze klus, zorg dan dat je een bouwcontainer naast je deur hebt staan. Bouwbakkie verhuurt verschillende soorten en maten bouwcontainers. Wij zorgen er voor dat jouw bouwafval duurzaam en milieuvriendelijk afgevoerd en verwerkt wordt. Zo helpen we allemaal een beetje mee aan een schoner milieu. 
 
Succes met de verbouwing! We hopen dat je nog lang, comfortabel en met veel plezier in jouw duurzame NOM-huis kan wonen.

 

 
Bouwafval sloopafval

Afvalcontainer 10m3

L 375 x B 180 x H 170
10m3-container-huren.png
All-in prijs  
Bouwafval sloopafval

Afvalcontainer 10m3

L 375 x B 180 x H 170
10m3-container-huren.png
All-in prijs  
Bouwafval sloopafval

Afvalcontainer 10m3

L 375 x B 180 x H 170
10m3-container-huren.png
All-in prijs  

Lees meer artikelen

Bij Bouwbakkie krijgen we regelmatig de vraag van televisie producenten of we ergens een container kunnen plaatsen voor een bouw- en/of verbouwprogramma. Begin dit jaar kreeg Bouwbakkie deze vraag van Net5, waar ze aan de slag gingen met de opnames voor een nieuw tv programma Hotel Rules, een spin-off van het bekende programma House Rules.

De draaidagen van Hotel Rules zitten er inmiddels op en de uitzendingen zijn vanaf woensdag 15 mei, elke woensdag om 20:30 uur te zien op Net5.

 13 mei 2019

Reviews

10
Gerrit E. 22 februari 2024, Klazienaveen Snelle levering
10
Herbert v. R. 22 februari 2024, Almere Snelle levering
10
Rob G. 22 februari 2024, Beverwijk supersnelle levering, mooi vroeg in het aangegeven tijdvlak.
9.3

53.564 klanten geven ons gemiddeld een 9.3!

Bekijk alle reviews

Bekijk alle reviews

Online betalen via uw eigen bank