BigBag tijdelijk niet leverbaar

Door leveringsproblemen van Bigbags kunnen deze momenteel niet besteld worden. Excuses voor het ongemak.

55.819 klanten geven ons een 9,3! Lage all-in prijzen Incl. 8 weken huur Ook op zaterdag Voor 23:59 besteld? Monday geleverd!
9,3
55.819 reviews
The Feedback Company
55.819 geven ons een 9,3! Lage all-in prijzen Vandaag voor 23:59 besteld? Monday geleverd! Incl. 8 weken huur Ook op zaterdag

Klussen voor beginners - DIYHeb jij twee linkerhanden? En voel je je altijd afhankelijk van anderen als er een karweitje gedaan moet worden? Niet getreurd, er zijn genoeg mensen die weinig ervaring hebben met klusjes in en om het huis. Maar zoals het al eeuwenoude spreekwoord zegt: je bent nooit te oud om te leren. Vaak is het gewoon een kwestie van doen. Lees onze tips en je hebt nooit meer een klusser nodig! Nou ja, zeg nooit nooit…

Voldoening!

Vroeger werd alles met de hand gemaakt. Er stonden altijd wel wat klusprojecten bij je opa of vader in de schuur. Maar tegenwoordig is het zelfklussen behoorlijk afgenomen. Terwijl we toch niet allemaal met twee linkerhanden zijn geboren. Het ontbreekt vaak gewoon aan geduld en tijd. Jammer, want het geeft zoveel voldoening als je iets in huis hebt wat je helemaal zelf hebt gemaakt. Wil je aan een klusproject beginnen? Maak tijd vrij en zorg voor weinig afleidingen.

Begin met een simpele klus

Je hebt eenvoudige klussen en moeilijke klussen. Begin gewoon met een simpel alledaags klusje. Een schilderijtje ophangen bijvoorbeeld. Je komt in aanraking met spijkers, een hameren je moet natuurlijk de hoogte opmeten. Nu we het over opmeten hebben; de Gouden Regel bij klussen is: METEN IS WETEN!

De basisuitrusting

Klussen voor beginners - gereedschappenGoed gereedschap is het halve werk. Wat moet er standaard in je gereedschapsset zitten? 

  • Hamer
  • Set schroeven draaiers
  • Boormachine, boor maatje 8
  • Pluggen voor maatje 8
  • Schroeven maatje 8
  • Spijkers
  • Zaag
  • Meetlat
  • Potlood

 

Voorbereiding van een klus

Zorg dat je al je spullen en gereedschap in huis hebt vóórdat je begint! Als je tijdens het klusje bij je buurman een zaag moet lenen, of bij de bouwmarkt nog wat schroeven moet halen, dan loop je het risico een paar uur later weer thuis te komen.

Klaar voor het grotere werk?

Heb je de smaak te pakken en durf jij een groter klusproject aan? Stoer! Een grotere klus vraagt natuurlijk wel de nodige voorbereiding. Ga je iets bouwen dan helpt tekenen. Hoe eenvoudig je het ook tekent, door te tekenen kun  je er wat maten bij zetten en nadenken over verbinding(en). Internet helpt je enorm hierbij. Foto’s van anderen, video’s op YouTube. Soms zelfs complete bouwtekeningen. Ook op de website van de grotere bouwmarkten zijn voor de meest uiteenlopende klusprojecten uitgebreide handleidingen te downloaden.

Denk natuurlijk ook aan je bouwafval

Een zeepkistje maken brengt niet zoveel afval met zich mee. Maar ga jij zelf je eigen keuken verbouwen, een muurtje doorbreken of je badkamer slopen, dan brengt dat een heleboel sloopafval met zich mee. Bij Bouwbakkie kun je terecht voor diverse soorten big bags en afvalcontainers in allerlei maten. Binnen een dag kunnen we deze al bij je voor de deur zetten!

 

Do It Yourself Geen inspiratie

Op Pinterest vind je vandaag de dag de meest uiteenlopende DIY (Do It Yourself) ideeën. En op YouTube zijn vele doe-het-zelvers je voorgegaan,  die stap voor stap aan jou uitleggen en laten zien hoe je een klus moet aanpakken. Zoek een mooie klus op en ga aan de slag!

Workshops klussen voor beginners

Heb je echt geen idee hoe je moet beginnen, maar wil je het wel heel graag leren? Er worden heel veel kluscursussen aangeboden. Via erkende opleidingscentra kun je een cursus Klussen voor beginners volgen, bij verschillende bouwmarkten  worden workshops georganiseerd en in de grote steden vind je zelfs speciale Stadswerkplaatsen!

Trots

Ben je enthousiast geworden? Ga dit weekend nog aan de slag met je allereerste klus. Ongetwijfeld ben je daarna vast ongelooflijk trots op jezelf dat je dit klusje zelf geklaard hebt. En wij op jou!

Reacties

 Yannick    
Beste,Bestaan deze cursussen nog steeds?
 Nicole Smeets   
Wordt in Maastricht ook zon cursus gehouden?
 Dries    
Ik wil graag leren om kleine klusjes zelf te doen. Zoals lamp ophangen en boren om gordijnen op te hangen.
 Helma   
Ik wil kleine klusjes in huis leren, electriciteit o.a. stekker verwisselen/aanleggen, lampen ophangen enz enzlaminaat leren leggenoverige technische handelingen voor en om het huis
 Karima   
Beste team:Wordt er een workshop aangeboden betreft klussen in en rondom het huis (boren, electra, etc). Ik hoor graag van jullie.Met vriendelijke groeten,Karima
 Team Bouwbakkie   
Goedemiddag Karima, Wij bieden op dit moment zelf geen workshops aan. Voor updates over een eventuele workshop kun je het beste onze website en social media kanalen in de gaten houden. Groeten, Team Bouwbakkie
 Jimmy   
Ik heb ook altijd klusjes in huis die ik zelf wil doen alleen ik kom er vaak niet aan toe. Laatst heb ik mijn klussen op de app van www.helprr.nl gezet. Dan komt er iemand handig uit de buurt die het voor een fractie van de normale prijs doet. Super handig!
 Elma Berends   
Ik ben er klaar mee afhankelijk te zijn van een ander. O.a. spiegel ophangen, een plank opnieuw vastmaken...de dagelijkse technische klusje s

Lees meer artikelen

Een verbouwing kost altijd veel. Veel tijd, veel energie, maar zeker ook veel geld. Denk aan je materialen, de uren van de bouwvakkers, misschien heb je zelfs wel tijdelijk een ander onderkomen nodig tijdens een grote verbouwing. Wil je zorgen dat de kosten niet de pan uitrijzen? Lees dan onze tips om je verbouwklus goedkoper te maken.

 13 June 2018

De winterse dagen maken plaats voor prachtige lentedagen. Zo rond Pasen begint het vaak weer te kriebelen… We willen naar buiten, de tuin in en aan de slag met onze groene vingers! Met deze handige lentetips maak je de tuin, terras en gazon klaar voor een gezellig buitenseizoen.

 26 March 2018

Reviews

10
Ronald H. 19 July 2024, Melick Jhana van DNACC en zij zei dat ik het via het ophaal formulier kon doorgeven zodat er een...
8
Ivonne R. 19 July 2024, Grootebroek Duidelijke communicatie
8
Elles N. 19 July 2024, Zwolle Prettige levering
9.3

55.819 klanten geven ons gemiddeld een 9.3!

Bekijk alle reviews

Bekijk alle reviews

Online betalen via uw eigen bank